Eija-Riitta Korhola Tampereella: ”Haluaisin saada parlamentissa aikaan hyvää”

9.4.2024 klo 16:10 Politiikka Kristiina Kunnas

Eija-Riitta Korhola tekee kesäkuussa historiaa. Avautuvatko Euroopan parlamentin ovet kokeneelle poliitikolle peräti kahdesti? Korhola nimittäin nousee varapaikalta viimeisiksi viikoiksi mepin tehtävään. Vaaleissa hän puolestaan hakee mepinpaikkaa vuosille 2024–29.

Kristillisdemokraattien Eija-Riitta Korhola on ehdolla Euroopan parlamenttiin nyt peräti kuudetta kertaa.

Merja Eräpolku juonsi viime lauantain eurovaalien avauksessa Tampereen Keskustorilla suoran lähetyksen, joka on nähtävillä KD:n Facebook-sivulla. Lähetyksessä muisteltiin sitä, että Korholan ensimmäisessä vaalikampanjassa 1999 lyötiin kolikoita.

– Onneksi en enää ole ihan niin ujo. Silloin turvauduin niihin kolikoihin, Eija-Riitta Korhola kertoo.

– Siihen aikaan, lähes kampanjan loppuun saakka melkein sydämeen sattui, aina kun annoin esitteen. Olin hyvin ujo.

– Se kolinkonlyöntimahdollisuus oli aivan mahtava, koska vauvasta vaariin ihmiset asettuivat ihan jonoon, Korhola muistelee.

– Asioista pystyin silloin nuorempanakin puhumaan, mutta itsensä esille tuominen oli sellainen juttu, että melkein kuulin sieluni räsähtelevän rikki, hän toteaa.

Eija-Riitta Korhola saattaa tehdä historiaa kesäkuussa. Tuleeko hänestä saman kuukauden aikana ikään kuin tuplameppi? Hyvässä lykyssä hänet valitaan sekä 9.6. vaaleissa Euroopan parlamenttiin – ja samalla kuun alussa hän nousee varapaikalta mepiksi päättyvän kauden viimeisiksi viikoiksi.

Korhola on ollut viimeiset 10 vuotta ensimmäisellä varapaikalla.

Koen europolitiikan kutsumukseksekseni. Minulla on kutsumus vaikuttaa asioihin. – Eija-Riitta Korhola

– Koen europolitiikan kutsumukseksekseni. Minulla on kutsumus vaikuttaa asioihin.

Nyt on Korholan mukaan erittäin kiinnostava ajankohta:

– Kesäkuussa neuvotellaan näistä eri poliittisten ryhmien tehtävänjaoista, hän muistuttaa.

Eija-Riitta Korhola: Mepin tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että Suomen Brysseliin antama valta tulee takaisin järkevien päätösten muodossa

– Mielestäni mepin tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että se valta, jonka Suomi on antanut Brysseliin, tulisi tänne takaisin järkevien päätösten muodossa. Niissä päätöksissä on meidän olosuhteet pitänyt ymmärtää, Korhola huomauttaa.

– Suomalainen voi saada parlamentissa aikaan paljon hyvää – tai myös paljon pahaa.

ilmastopolitiikan järkevöittäminen on ihan ensimmäisiä tavoitteitani. – Eija-Riitta Korhola

– Haluaisin saada aikaan hyvää. Sanon suoraan, että ilmastopolitiikan järkevöittäminen on ihan ensimmäisiä tavoitteitani. Tämänhetkinen ilmastopolitiikka ei riittävästi puutu kokonaistilanteeseen. Se voi merkitä, että meille tulee valtavan kalliit kustannukset ilman, että se kuitenkaan vaikuttaa lopputulokseen riittävästi. Se on järkyttävää.

Katsele vaaliavauksen suora lähetys jälkikäteen KD:n Facebookissa!

Merja Eräpolun juontamassa live-lähetyksessä (nähtävillä KD:n Facebook-sivulla) Tampereen Keskustorilla lauantaina 6. huhtikuuta äänessä ovat KD:n puheenjohtaja, ministeri Sari Essayah ja 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mika Poutala sekä Kristillisdemokraattien eurovaaliehdokkaista Katriina Hiippavuori, Eija-Riitta Korhola, David Pettersson, Ann-Niina Turunen ja Matti Heikkinen.

 

Ylös