Etelä-Savon Kristillisdemokraatit: Junaliikenne Savonlinnasta Pieksämäelle palautettava

16.4.2024 klo 12:52 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Etelä-Savon KD-piiri muistuttaa toimivan raideliikenneyhteyden olevan huoltovarmuutta ja tärkeää myös puolustuspolitiikan kannalta.

Savonlinnan Laitaatsalmen rautatiesilta pitää rakentaa pikimmiten, toteaa KD Etelä-Savon kannanotto.

Huutokoski-Savonlinnan rataosuus kunnostettiin viitisentoista vuotta sitten kymmenillä miljoonilla euroilla. Sillan puuttuminen estää nyt rataosuuden hyödyntämisen.

– Erityisen tärkeää olisi saada henkilö- ja tavarajunaliikenne käyntiin Savonlinnan ja Pieksämäen välille, vaatii Etelä-Savon Kristillisdemokraattien kannanotto.

Yhteysvälin kehittäminen kytkisi radan myös osaksi Suomen kehärataa länsirannikolta itärajalle Pori-Vaasa-Jyväskylä-Savonlinna-Parikkala -reittiä pitkin.

Yhteysvälin kehittäminen kytkisi radan myös osaksi Suomen kehärataa länsirannikolta itärajalle Pori-Vaasa-Jyväskylä-Savonlinna-Parikkala -reittiä pitkin.

Radan merkitys olisi tärkeä myös huoltovarmuuden ja puolustuspolitiikan kannalta uudessa toimintaympäristössä, Venäjän ja Ukrainan välisen sodan seurauksena ja Nato-jäsenyyden vuoksi.

– Kriisitilanteessa tarvitaan toimivaa raideliikenneyhteyttä poikki Suomen niin henkilö- kuin tarvikekuljetuksiin.

Etelä-Savon KD-piirin puheenjohtajaksi valittiin viime vuoden lopulla Aila Asikainen Juvalta. Pitkään piiriä johtanut Savonlinnan Jouni Koskela jatkaa varapuheenjohtajana. (Kuva Olavi Kietäväinen)

Puoluesihteeri Mikko Rekimies vieraili piirikokouksessa ja puhui poliittisessa katsauksessaan muun muassa eurovaalitilanteesta. KD:llä on vaaliliitto Liike Nytin kanssa. Ehdokkaita Kristillisdemokraateilla on 10, joista kokenein europoliitikko on 15 vuotta Euroopan parlamentissa vaikuttanut Eija-Riitta Korhola. (Kuva Olavi Kietäväinen)

Ylös