Kasvupaketissa on huomioitu kotimainen maatalous – Sari Essayah kertoo, että rahoitus vahvistaa ruokaturvaa ja edistää vientiä

18.4.2024 klo 17:52 Politiikka Samuli Rissanen

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah kertoi eduskunnan kyselytunnilla, että kehysriihen kasvupaketissa on myös kotimainen maatalous. Rahoituksella on tarkoitus vahvistaa ruokaturvaa ja huoltovarmuutta sekä edistää vientiä.

– On todella tärkeä ymmärtää, että kehysriihen paketissa on mukana paitsi näitä kipeitä leikkauksia ja ikäviä veronkorotuksia, myöskin mittava kasvupaketti.

– Kaikkea tätä me teemme suomalaisen yhteiskunnan hyväksi, sen tähden, että tulevaisuudessakin meillä olisi laadukkaat hyvinvointipalvelut, muun muassa ne sote-palvelut ja koulutuspalvelut, ja että me tulevaisuudessakin pystymme pitämään kaikkein heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä huolta, Essayah sanoi.

Yksi osio kasvupaketista on jäänyt vähemmälle huomiolle, ja se koskee maataloutta.

– On totta, että kasvupaketissa on maatalouden ja elintarviketeollisuuden kehittämiseen ja ylipäätänsä elintarvikeviennin kasvattamiseen suunnattu myös rahoitusta. Tällä halutaan vahvistaa kansallista ruokaturvaa ja huoltovarmuutta, maa- ja metsätalousministeri kertoi.

Essayahin mukaan on ollut hienoa huomata, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että ruoka ei kasva kaupan hyllyssä vaan se tulee suomalaisilta ahkerilta maanviljelijöiltä.

– He tarvitsevat tässä tilanteessa paitsi kiitoksen myöskin ihan selkeästi paremman tulotason. Hallitus työskentelee sen eteen, ja tässä riihessä koko hallituksen päätös oli se, että ruokaa tuottavasta maataloudesta ei leikata.

Ylös