Eurovaaliehdokas Tapio Puolimatka ajaa muutoksia Brysseliin: EU:ssa tärkeitä päätöksiä tehdään julkisen valvonnan ulottumattomissa

3.5.2024 klo 10:30 Viikon valtuutettu Kristiina Kunnas

– EU:n valtaansa saanut sukupuoli-ideologia on asettanut päämääräkseen sukupuolieron ja sen varaan rakentuvan avioliiton heikentämisen, vanhempien kasvatusoikeuksien kaventamisen ja lasten seksuaalisen ja sukupuolisen ”vapauttamisen”, kritisoi KD:n eurovaaliehdokas Tapio Puolimatka.

Tapio Puolimatka on jyväskyläläinen kasvatuksen teorian ja tradition emeritusprofessori sekä käytännöllisen filosofian dosentti. Puolimatka on edustajana Jyväskylän kaupunginvaltuustossa ksekä kaupunginhallituksessa ja Keski-Suomen aluevaltuustossa sekä tarkastuslautakunnassa.

Puolimatka perustelee vaaliteeseissään EU-kriittisyyttään terävästi.

– Valtaa on keskitetty komissiolle ja erityisesti sen puheenjohtajalle, joka ei joudu vastaamaan toimistaan suoraan äänestäjille. Tärkeitä päätöksiä EU:ssa tehdään julkisen valvonnan ulottumattomissa ja sellaisten henkilöiden ja toimielinten toimesta, joita demokraattinen prosessi ei juurikaan koske.

– EU:n hallinto etääntyy yhä kauemmas tavallisesta kansasta. EU:n alkuperäinen idea oli tunnustaa jäsenmaiden olosuhteiden ja talouksien erilaisuus. Nyt komissio ei ainoastaan aseta tavoitetta vaan säätelee myös keinot, Puolimatka huomauttaa.

Hänen mielestään demokratiavajetta pahentavat pyrkimykset rajoittaa kansalaisten sananvapautta.

– Äskettäin hyväksytty digipalvelusäädös pakottaa suuria nettialustoja sensuroimaan sisältöä käyttäen kriteerinä epämääräisiä vihapuhelakeja ja luomalla uuden haitallisen puheen luokan, jonka sisältö on tulkinnanvarainen.

Puolimatkan mielestä on mahdollista, että perinteisten asioiden puolustaminen voi muuttua kielletyksi.

– Vihapuheeksi voidaan tulkita perinteisten ydinperhenormien puolustaminen ja haitalliseksi sellainen puhe, joka paljastaa eliitin ja päätöksentekijöiden virheitä.

– Tämä mahdollistaa sen, että suuretkin virheet voidaan toteuttaa ilman sisäistä kritiikkiä.

Hän mukaansa ideologia sukupuolen vaihdettavuudesta (gender ideologia) on saanut paljon jalansijaa EU:n organisaatiossa.

– Sieltä käsin sitä ajetaan osaksi EU:n jäsenvaltioiden lainsäädäntöä ja käytäntöjä.

Voidaksemme tehokkaasti vastustaa sukupuoli-ideologian perhettä hajottavaa vaikutusta omassa maassamme on välttämätöntä taistella sitä vastaan myös EU:n byrokratiassa.

– Voidaksemme tehokkaasti vastustaa sukupuoli-ideologian perhettä hajottavaa vaikutusta omassa maassamme on välttämätöntä taistella sitä vastaan myös EU:n byrokratiassa, Puolimatka muistuttaa.

– EU:n valtaansa saanut sukupuoli-ideologia on asettanut päämääräkseen sukupuolieron ja sen varaan rakentuvan avioliiton heikentämisen, vanhempien kasvatusoikeuksien kaventamisen ja lasten seksuaalisen ja sukupuolisen ”vapauttamisen”.

Puolimatkan mielestä tämän prosessin seurauksena Euroopassa on toteutumassa yksi marxilaisuuden keskeinen tavoite: lasten siirtäminen ydinperheen ohjauksesta yhteiskunnan ohjattaviksi ja muokattaviksi yhteiskunnallisia tavoitteita varten.

– Tämä prosessi heikentää demokratiaa, keskittää yhteiskunnallista valtaa ja lisää lasten pahoinvointia.

Sukupuoli-ideologiaa on tehokkaasti edistetty monimerkityksisen, epäselvän ja harhaanjohtavan kielenkäytön avulla. Lukuisat myönteisen merkityksen sanat kuten vapaus, tasa-arvo, voimaannuttaminen, avioliitto, perhe ja sukupuoli saavat huomaamatta uuden merkityksen.

Kun äitiyden ja isyyden käsitteet irrotetaan biologisesta perustastaan ja muutetaan subjektiivisiksi valinnoiksi, katoaa lainsäädännöstä myös lapsen oikeus isään ja äitiin. – eurovaaliehdokas Tapio Puolimatka

Puolimatka näkee, että äitiyden ja isyyden käsitteet irrotetaan biologisesta perustastaan ja muutetaan subjektiivisiksi valinnoiksi.

– Tämän myötä katoaa lainsäädännöstä myös lapsen oikeus isään ja äitiin, ja vanhempien oikeutta biologisiin lapsiinsa rajoittavat uudet ihmisoikeudet, kuten oikeus lisääntymisteknologian käyttöön ja kohdunvuokraukseen.

KD ja Liike Nyt teknisessä vaaliliitossa – ”Kovalla työllä paikka on mahdollinen”

KD:n ja Liike Nytin solmimassa vaaliliitossa Kristillisdemokraateilla on 10 ehdokasta, joista kokeneimpana monen kauden meppi, filosofian tohtori Eija-Riitta Korhola. Muut KD:n ehdokkaat ovat tiimipäällikkö Matti Heikkinen (Oulainen), valtiotieteiden maisteri, eduskunta-avustaja Katriina Hiippavuori (Masku), yleislääketieteen erikoislääkäri, varakansanedustaja Ari Mönttinen (Lohja), maanviljelijä, teologian maisteri David Pettersson (Pedersöre), emeritusprofessori Tapio Puolimatka (Jyväskylä), ekonomi, palvelujohtaja Aki Ruotsala (Seinäjoki), tradenomi, toiminnanjohtaja Tommi Terä (Turku), koulunkäynninohjaaja, perhehoitaja Ann-Niina Turunen (Lappeenranta) ja aluesyyttäjä, varatuomari Marika Visakorpi-Kemppainen (Jyväskylä).

Jos vaaliliiton yhteensä keräämät äänet riittävät parlamentaarikon paikkaan, nousee mepiksi se, joka on saanut suurimman henkilökohtaisen äänimäärän.

– Tarvitsemme kaikkien kristillisdemokraattien kannattajien äänet, jotta paikka varmistuisi. Kaipaamme todella kaikkien KD:n kannattajien, ehdokkaiden ja aktiivien näkyvää vaalityötä, toteaa KD:n vaalipäällikkö, puoluesihteeri Mikko Rekimies.

– Nyt ei voi jäädä kotiin äänestyspäivänä, Rekimies jatkaa.

Eurovaaleissa ehdokkaita saa äänestää kautta koko Suomen. Ennakkoäänestys järjestetään 29.5.– 4.6. ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 9. kesäkuuta.

 

 

Ylös