– Terroristijärjestö Hamasin hallinnoimaa palestiinalaisaluetta ei tule tunnustaa valtioksi, Päivi Räsänen sanoo

27.5.2024 klo 15:25 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen pitää surullisena, että Norja päätyi tunnustamaan Palestiinan valtioksi. – Suomen tulee tässä toimia viisaasti. Palestiinan valtion tunnustaminen ei auttaisi rauhan edistämisessä vaan päinvastoin kärjistäisi konfliktia Lähi-idässä.

Päivi Räsänen mielestä tule olisi suuri virhe tunnustaa terroristijärjestön käytännössä hallinnoima alue valtioksi.

– On surullista, että naapurimaamme Norja tähän päätyi.

Norjan hallitus on on tunnustanut Palestiinan valtion ja Espanja sekä Irlanti seuraavat perässä. Tunnustamiset astuvat virallisesti voimaan 28. toukokuuta.

– Palestiinan valtion tunnustaminen ei auttaisi rauhan edistämisessä vaan päinvastoin kärjistäisi konfliktia Lähi-idässä.

Suomen ei Räsäsen mielestä pidä ryhtyä samaan vaan kannattaa toimia viisaasti.

– Palestiinan valtion tunnustaminen ei auttaisi rauhan edistämisessä vaan päinvastoin kärjistäisi konfliktia Lähi-idässä. On huomattava, että terroristijärjestö Hamas hallitsee suurta osaa palestiinalaisalueita.

– Palestiinan valtion tunnustaminen näyttäytyisi asettumiselta Hamasin puolelle Israelia vastaan tilanteessa, jossa Israel on kohdannut terrori-iskun alueelleen ja Hamas pitää edelleen suurta joukkoa siviilejä panttivankeinaan.

Räsäsen mukaan samasta ideologisesta lähteestä kumpuavat myös puheet, joissa Lähi-Idän ainoan demokratian poliittinen johto ja terroristijärjestö Hamas rinnastetaan toisiinsa.

Kansainvälisen rikostuomioistuimen pääsyyttäjä ilmoitti hakevansa pidätysmääräystä rinta rinnan Israelin pääministerille kuin terroristipäälliköille.

– On järkyttävää, että antisemitismi ja juutalaisvastaisuus ovat lisääntyneet Suomessa samaan aikaan kun olemme todistaneet Hamasin terrori-iskun seurauksi: lasten, naisten ja muiden siviilien murhia, raiskauksia ja pitkittynyttä panttivankien piilottelua.

– Antisemitismiä ja juutalaisvastaisuutta lietsotaan maailmalla monelta rintamalta: äärioikeistolaisesta uusnatsihenkisestä ajattelusta, äärivasemmistolaisesta woke-ideologiasta ja islamistisesta ajattelusta.

Ylös