Viljami Haaviston kolumni: Meppipaikka on kiinni sinusta ja minusta

27.5.2024 klo 12:59 Kolumnit Viljami Haavisto

Suomalaiset suhtautuvat totutusti eurovaaleihin jokseenkin nihkeästi. Tämä käy ilmi ainakin äänestysinnosta, sillä esimerkiksi viimeksi vuonna 2019 vain 42,7 prosenttia suomalaisista käytti oikeuttaan vaikuttaa eurooppalaiseen päätöksentekoon.

Kampanjaa edetessä olen yllättynyt positiivisesti siitä, kuinka puolueväkemme joukossa on  kevään aikana kasvanut innostus vaalityöhön. Jaksetaan työskennellä sen eteen, että järjen ääni kuuluisi Euroopassakin. Loppupeleissä, tahdoimme sitä tai emme, merkittävä ja kasvava osa meidän suomalaisten arkea koskettavista päätöksistä tehdään pöydissä, joissa meillä ei tällä hetkellä ole omaa edustajaa.

Loppupeleissä, tahdoimme sitä tai emme, merkittävä ja kasvava osa meidän suomalaisten arkea koskettavista päätöksistä tehdään pöydissä, joissa meillä ei tällä hetkellä ole omaa edustajaa.

Erityisen innostuneesti olen seurannut useassa Eija-Riitta Korholan vaalitilaisuudessa äänestäjien kiinnostusta jututtaa pitkäaikaista meppiä. He haluavat saada vastauksia kysymyksiin, jotka eurovaaleissa ja Euroopan parlamentin työssä heitä askarruttavat. Lahden torille saapui huhtikuussa kymmeniä ihmisiä jonottamaan ehdokkaan luokse KD:n teltalle, vaikkei Korholan kampanja ollut edes virallisesti alkanut.

Tämä kiinnostus tulee varmasti näkymään vaaliuurnissa halki Suomen sunnuntaina 9. kesäkuuta.

Kuten Forssan seudun KD:n puheenjohtaja Asta Jaakkola ansiokkaasti Forssan suurmarkkinoilla totesi, ei nyt ole vaaliväsymyksestä huolimatta oikea hetki vetää happea, vaan tehtävämme on antaa kaikkemme sen eteen, että Euroopan parlamentissa istuu kesäkuun vaalien jälkeen suomalainen kristillisdemokraatti. Edustaja, jonka voimme luottaa pitävän Suomen ja suomalaisten puolia vaikeidenkin päätösten keskellä.

Paikka parlamentissa on täysin saavutettavissa, mutta se vaatii jokaiselta meiltä työtä ja venymistä aina vaalipäivään asti. Pidetään siis huoli siitä, että järjen ääni kuuluu Brysselissäkin!

Kirjoittaja on Kristillisdemokraattien markkinointi- ja viestintäsuunnittelija

[email protected]

Eurovaali-info

Jaossa kesäkuun vaaleissa on yhteensä 15 meppipaikkaa Suomesta. Onko mukana kristillisdemokraatti?

– Jotta paikka tulisi, on kampanjan oltava hyvä, jokaisen ehdokkaan tehtävä kunnolla töitä ja äänestäjiemme lähdettävä liikkeelle, toteaa puoluesihteeri Mikko Rekimies.

– Jos kaikki KD:n äänestäjät lähtisivät liikkeelle, meppipaikka tulisi heittämällä, muistuttaa puolestaan KD:n puheenjohtaja, ministeri Sari Essayah.

Eija-Riitta Korholan lisäksi KD:llä on yhdeksän muuta ehdokasta. KD on teknisessä vaaliliitossa Liike Nytin kanssa. Lue KD:ehdokkaista lisää täältä

Ennakkoäänestys Suomessa on keskiviikosta 29. toukokuuta tiistaihin 4. kesäkuuta. Varsinainen vaalipäivä on 9.6.

Ylös