Eija-Riitta Korhola keskiviikkoiltana MTV3:n Kuumat nimet -vaaliväittelyssä – Lähetys alkaa klo 20

5.6.2024 klo 08:22 Politiikka Kristiina Kunnas

Eurovaalien viimeiseen viikkoon kuuluu niin ahkeraa kampanjointia kuin myös vaalitenttien kimara. Keskiviikkoillan MTV3:n Kuumissa nimissä nähdään KD:n Eija-Riitta Korhola.

Kristillisdemokraattien kärkiehdokas Eija-Riitta Korhola esiintyy keskiviikkona 5. kesäkuuta klo 20 MTV3:n Kuumat nimet -eurovaalitentissä. Siihen on kerätty kustakin eduskuntapuolueesta kärkiehdokas.

Keskiviikkoaamuna Korhola suuntaa synnyinkaupunkiinsa Lahteen, jossa hän on tavattavissa torin kuukausimarkkinoilla klo 10 jälkeen.

Keskiviikkoaamuna Korhola suuntaa synnyinkaupunkiinsa Lahteen, jossa hän on tavattavissa torin kuukausimarkkinoilla klo 10 jälkeen.

Tiistaina gallupit kertoivat, että Kristillisdemokraattien ja Liike Nytin tekninen vaaliliitto olisi mahdollisesti saamassa paikan, ja se olisi menossa KD:n Eija-Riitta Korholalle.

– Tällaiseen lupaukseen ei saa liikaa tuudittautua. Se pitää ottaa rohkaisuna, ja tehdä sitten loppuun asti hyvä kampanja, Korhola totesi KD-Lehdelle tiistaina Helsingin Narinkkatorilla.

– Olen joskus ollut sellaisessa tilanteessa, että ennakkogallupeissa minua on ennustettu jopa ääniharavaksi. Sitten tulos on kuitenkin pudonnut paljon, kun ihmiset ovat ajatelleet, että siinä on varma läpimenijä.

– Siksi on tärkeä mennä ja äänestää, Korhola kannustaa.

Maanantaina Korhola oli pitkällä Pohjanmaan kierroksella.

Kauhavalainen Petri Salo, joka toimi 1999–2011 Kokoomuksen kansanedustajana, laittoi omalle Facebook-sivulleen paljonpuhuvan päivityksen tiistaina 4. kesäkuuta. ”Minulla oli vielä viikko sitten ehdokas kateissa. Enää ei ole. Kiersin eilen Eija-Riitta Korhola kanssa seitsemän kuntaa ja lähes 300 km. Hän on uskomattoman pätevä ja sydämellinen ihminen. Hän on läsnä. Vahva kokemus EU-parlamentista näkyy ja kuuluu”, Salo kirjoittaa.

Salo jatkaa: ”Energia, ympäristö ja maatalous puhuttivat. Ihmiset yli puoluerajojen tulivat kertomaan äänestävänsä häntä. Jopa keskustalaiset entiset valtuuston puheenjohtajat antavat hänelle tukensa. Tämä kaikki noste näkyy tämän päivän HS-gallupissa.”

”Minun ääneni hän ainakin saa. Toivottavasti moni muu suomalainen näkee asian samalla tavalla”, Salo lopetttaa.

Eurovaalien ennakkoäänestys päättyi tiistai-iltana. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. kesäkuuta.

Yle TV1:n suuressa vaalikeskustelussa ovat vastakkain eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Torstai-iltana 6. kesäkuuta klo 21 alkavassa tentissä nähdään siis Sari Essayah.

Kristillisdemokraattien vaalikontilla Kampin Narinkkatorilla kampanjoidaan lauantaihin saakka. Helsingin  helteessä tiistaina tarkenivat Annika Lyytikäinen, Viljami Haavisto ja Verneri Virtanen. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

 

Ylös