Sari Essayah saa Vaasan yliopistolta kunniatohtorin arvon

25.6.2024 klo 14:10 Politiikka Samuli Rissanen

Vaasan yliopisto myöntää promootiossa kunniatohtorin arvon kahdelletoista henkilölle, jotka ovat tieteellisesti tai yhteiskunnallisesti ansioituneita. Yksi heistä on maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

– Kunniatohtorien nimittämisessä olemme kiinnittäneet huomiota sekä tieteelliseen että yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen ja merkitykseen niin Vaasan yliopistolle kuin koko Suomelle. Yhteiskuntaa ja kansainvälistä yrityselämää edustavat muun muassa Suomen tasavallan presidentti Alexander Stubb, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, Vaasan yliopiston rehtori Minna Martikainen kertoo.

Yliopisto myöntää promootiossa kunniatohtorin arvon kahdelletoista henkilölle, jotka ovat tieteellisesti tai yhteiskunnallisesti ansioituneita. Kunniatohtorin arvo on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi antaa.

Vaasan yliopisto järjestää tohtoripromootion 19.–21. syyskuuta 2024.

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah on Vaasan yliopiston alumni. Hänellä on erittäin pitkä ja ansiokas ura politiikassa ja urheilussa. Essayah on Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, ja hän on istunut niin kunnanvaltuustossa, eduskunnassa kuin Euroopan parlamentissa.

Hän on Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n jäsen sekä Suomen Olympiakomitean hallituksen jälkeen. Essayah on menestynyt urheilija, muun muassa kävelyn maailmanmestari vuodelta 1993 ja Euroopan mestari vuodelta 1994.

– Essayah on omassa viestinnässään aina pitänyt Vaasan yliopistoa positiivisesti esillä ja siten vaikuttanut positiivisesti yliopiston maineeseen, Vaasan yliopistosta kerrotaan.

Ylös