Eutanasiaseminaari katsottavissa netistä suorana lauantaina 4. maaliskuuta – polttavan ajankohtainen aihe

3.3.2017 klo 20:35 Politiikka Kristiina Kunnas

Eduskunta sai tällä viikolla keskusteltavakseen kansalaisaloitteen eutanasian sallimiseksi. Lauantaina pidettävä eutanasiaseminaarissa selviää muun muassa se, miten vakavat seuraukset eutanasian sallimisesta on. Seminaarin voi seurata suora-striimauksena.

Kansanedustaja Sari Tanus vetää keskustelun ja luennoimaan saapuu joukko nimekkäitä asiantuntijoita.

– Eutanasiaseminaaria voi seurata suorana striimauksena AlfaTV:n ja IRRTV:n sivuilla, kertoo kansanedustajan avustaja Jukka Salmi.

Salmella on pitkä kokemus TV-alalta.

– Tätä kautta saamme seminaariin paljon suuremman osallistujajoukon, Salmi sanoo tyytyväisenä.

Eutanasiaseminaaria voi seurata suorana striimauksena AlfaTV:n ja IRRTV:n sivuilla.

Seminaarissa pohditaan, miten mahdollinen eutanasian laillistaminen vaikuttaisi ajatteluun ihmisarvosta ja kuolemasta, potilas-lääkärisuhteen luottamukseen sekä saattohoidon kehittämiseen ja resursseihin. Tulisiko ”hyvänä kuolemana” mainostetusta ihmisen surmaamisesta vähitellen yleinen tapa kuolla ja julkistalouden säästökeino? Millaista saattohoitoa ja kivunlievitystä Suomessa voidaan antaa jo nykyisellään ja miten tulisi kehittää saattohoitoa?

Ulkomaisena alustajavieraana tilaisuudessa on hollantilainen teologian ja etiikan tohtori, professori Theo A. Boer, joka kertoo, kuinka eutanasian salliminen on muuttanut hollantilaisten ajattelutapaa kuolemasta.

Kansanedustaja, LL Päivi Räsänen käsittelee suomalaista eutanasiakeskustelua ja siinä käytettyjä argumentteja sekä pohtii kuolevien ja kivuista kärsivien hyvää hoitoa eutanasian sijaan. Sitä, mitä eutanasia on ja mitä se ei ole, selvittää Lääkäriliiton eettisen neuvottelukunnan jäsen, Kristillisen lääkäriseuran varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan hoitokodin hallituksen jäsen, LL, TK Kalle Mäki.

”Hyvän kuoleman mahdollisuudet Suomessa – nyt ja tulevaisuudessa” otsikolla puhuu syöpätautien erikoislääkäri LKT Tiina Tasmuth, jolla on myös palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys. Sairaalateologin näkökulmaa keskusteluun tuo Tuula Portin. Vammaisten ihmisten elämän arvokkuudesta puhuu valtakunnallisen sosiaali- ja terveysalan eettisen neuvottelukunnan ETENE:n jäsen, Hengityslaitepotilaat ry:n puheenjohtaja Jukka Sariola.

Lue täältä millainen eutanasiaseminaari 4. maaliskuuta pidetään, mukana myös päivän ohjelma

Katso suorastriimaus: alfatv.fi, irr-tv.fi
Ylös