Kansalaisaloite eutanasiasta koskettaa myös rikoslakia

3.3.2017 klo 14:14 Politiikka Samuli Rissanen

– Kansalaisaloite eutanasiasta koskettaa syvästi perustuslain turvaamaa oikeutta elämään ja myös rikoslakia, kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen arvioi.

Räsänen esitti, että eutanasian sallimiseen tähtäävä kansalaisaloite lähetetään sosiaali- ja terveysvaliokunnan lisäksi myös lausunnolle perustuslakivaliokuntaan ja lakivaliokuntaan.

Eduskunta kuitenkin hylkäsi Räsäsen ehdotuksen äänin 82-67.

kansalaisaloite ja eutanasiakeskustelu tekevät palvelun suomalaiselle yhteiskunnalle, jos ne johtavat entistä paremman saattohoidon kehittämiseen

Lähetekeskustelun jälkeen kansalaisaloite lähetetään siis ainakin sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsiteltäväksi.

Kielteisesti eutanasian sallimiseen suhtautuva Räsänen arvioi, että kansalaisaloite ja eutanasiakeskustelu tekevät palvelun suomalaiselle yhteiskunnalle, jos ne johtavat entistä paremman saattohoidon kehittämiseen.

– Sen turvaamiseksi tarvitsisimme saattohoitolain, jota kannatti 70 prosenttia lääkärikyselyyn osallistuneista. Kysyin ministeri Rehulalta tästä saattohoitolaista. Hän ei sitä silloin luvannut, ja sen vuoksi olen tehnyt lakialoitteen siitä ja toivon siihen runsaasti edustajilta allekirjoituksia, jotta saisimme sen etenemään, Räsänen kertoo.

 

Ylös