Vaalipäällikkö Asmo Maanselkä Kristillisdemokraattien graafisesta vaali-ilmeestä: ”Suomi on kylä, jossa jokainen on pidettävä mukana”

27.1.2021 klo 17:26 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien kuntavaalijuliste on raikas Suomi, jossa maan jokainen kolkka pidetään mukana. 3D-kuva on herättänyt kiinnostusta ja ihasteluakin heti julkistuksesta lähtien.

Kristillisdemokraatit julkaisi kevään kuntavaaliohjelmansa sekä vaalien graafisen ilmeen keskiviikkona 27. tammikuuta.

Vaalipäällikkö, puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoo vaalien ilmeen syntyneen halusta saada jotain uutta. Nyt hylättiin muotokuvat ja ihmisten käyttö kuvituksessa. Tällä kertaa edes suosittu puheenjohtaja Sari Essayah ei päässyt – tai joutunut – vaalijulisteeseen.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoo vaalien ilmeen syntyneen halusta saada jotain uutta.

Maanselkä on vahvasti visuaalinen, ja seuraa kiinnostuneesti mainosten muotivirtauksia. Hän kertoo havainnoivansa ympäristöä ja sitä, mikä on milloinkin niin sanotusti in.

– Huomaan myös sen, minkälaisesta kuvasta tai mainoksesta tulee hyvä mieli.

– En kuitenkaan ole itse taitava piirtämään tai tekemään taidetta. Mutta mielelläni yhdistelen asioita ja elementtejä, ja minulla on mielipide siitä, miten kuvan pitäisi olla, Maanselkä kuvailee.

– Ajattelen, että se on yksi vahvuuteni, hän jatkaa.

Tämänkertaiseen vaalijulisteen 3D-mallinnukseen ja suunnitteluun tuli apua läheltä. KD:n 2. varapuheenjohtaja, KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto antoi paljon hyviä ideoita ja jopa piirsi niitä.

– Jotta hyvä jälki saadaan ulos, siinä tarvitaan ammattilaisia, Maanselkä kiittää.

Kristillisdemokraatit on saanut kiitosta vaali-ilmeestään, ja tämän kevään julistetta on ihasteltu tuoreeltaan. Aiemmin esimerkiksi Rohkeus-kampanja eduskuntavaaleissa 2015 sai legendaariselta graafikolta Erik Bruunilta kehut. (Lue artikkeli täältä)

– Viime eurovaaleissa menimme teksti edellä, kun vaadimme sloganilla Enemmän irti EU:sta, Maanselkä muistuttaa.

– Nyt puhuu kuva. Ja tästä Suomen kartasta saimme vielä mainion videon (katso täällä), jossa maa herää eloon. Näin se pitää ollakin. Olemme pieni kylä, jossa jokainen on pidettävä mukana. Se on meidän kristillisdemokraattien tavoite, Maanselkä kiteyttää.

KD:n vaali-ilme on nyt historian ensimmäistä kertaa tämäntyyppinen 3D-mallinnus. Suomen karttaa kuvattu infrastruktuuri sekä toiminta palveluista luontoon ja ruuantuotannosta vientiin, matkailu ja sote, halutaan toimiviksi koko maassa. – Ketään ei saa unohtaa, Asmo Maanselkä muistuttaa.

KD:n Koko maa mukana -some-vaalivideo näkyvillä Facebookissa ja Instagramissa!

Katso Koko maa mukana – Hela landet med -video täällä

 

KD:n kevään 2021 vaalimainontaan syntyi myös vaakamallinen raikas julliste.

Ylös