Hämeessä Kristillisdemokraateille lisää ehdokkaita – Päijät-Hämeessä yhteistyösopimus sitoutumattomien ryhmien kanssa

7.12.2021 klo 09:14 Politiikka Kristiina Kunnas

– Vaalien lähestyessä halukkuuus ehdokkuuteen on lisääntynyt, iloitsee Kristillisdemokraattien Hämeen piirin puheenjohtaja Hannele Saari. Joulukuun alussa nimettiin jälleen uusia ehdokkaita sekä Kanta- että Päijät-Hämeen aluevaaleihin.

– Hyvinvointialueen tehtävät alkavat pikku hiljaa selkiytyä.  Vaalien lähestyessä on halukkuus ehdokkuuteen lisääntynyt. Vielä kuitenkin on hyvin tilaa uusille ehdokkaille, toteaa puheenjohtaja Hannele Saari.

Päijät-Hämeessä solmittiin yhteistyösopimus sitoutumattomien ryhmien kanssa.

– Tämä rajaa ehdokaslistan suuruutta jonkin verran Päijät-Hämeessä.

Hämeen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Saari kertoo, että ehdokkaiksi on saatu monia sote-asiantuntijoita.

Ehdokkaiksi on saatu monia sote-asiantuntijoita.

– Myös Hämeen kristillisdemokraattien kuntavaltuutetuista lähes kaikki ovat ehdolla aluevaaleissa.

– Ehdokkaiden joukossa on sotealan ammattilaisia kuten useita lähihoitajia, omaishoitaja, kristillisen järjestön päihdetyöntekijä, sairaanhoidon opiskelija, lääkäri, lastensuojelun työntekijä ja lapsi-ja perhepolitiikan asiantuntija, Saari luettelee.

Vaalityö on rajoitettua koronapandemian vuoksi.

– Kanta-Hämeen aluehallintovirasto kiristi juuri kokoontumismahdollisuuksia covid19 -tautitilanteen pahennuttua rajusti.

– Meillä Kanta-Hämeessä oli suunnitelmissa esimerkiksi sote-teemainen tapahtuma. Se päätettiin peruuttaa ja muuttaa Teams-tilaisuudeksi, jossa puhutaan aluevaaleista, ja mukana ovat kansanedustajat Sari Essayah ja Päivi Räsänen, piiripuheenjohtaja Hannele Saari kertoo.

Hän uskoo, että toritapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan.

– Sosiaalisen median ja lehtikirjoitusten hyödyntäminen on näissäkin vaaleissa varmasti isossa roolissa.

KD Hämeen piirihallitus nimesi torstaina 2. joulukuuta lisää aluevaaliehdokkaita. Kanta-Hämeessä uusia ehdokkaita on 15 ja Päijät-Hämeessä seitsemän.

Hämeenlinnan uudet ehdokkaat ovat Matti,Eklund, Marja Hakamo-Balk, Terhi Kiihamäki, Aleksi Markkanen, Markku Ormala, Jaana Osara, Marjut Ounila, Risto Valo ja Pentti Viljakainen.

Riihimäelle nimettiin Mikael Halleen, Juhani Harjunpää, Katja Panula, Päivi Räsänen, Marja-Liisa Saarinen ja Eero Timonen.

Kansanedustaja ja Riihimäen kaupunginvaltuutettu Päivi Räsänen julkisti suostumuksensa aluevaaliehdokkuuteen 2. joulukuuta. KD-verkkolehden uutisen voi lukea täältä.

Lahdessa uudet ehdokkaat ovat Vahid Azizi, Viktor Grinevich, Hannu Huikuri, Juuso Kaitainen, Miko Koskinen, Matti Salonen ja Hans Suontama.

 

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen KD-aluevaaliehdokkaat, 6.12. mennessä nimetyt:

Forssa: Asta Jaakkola, Topias Kujala ja Taito Lehmusta

Hattula: Nina Aitola, Heimo Miettinen ja Elise Oikari

Hausjärvi: Tapani Kaitainen, Asko Yli-Kungas ja Maiju Ollilainen

Hämeenlinna: Matti,Eklund, Marja Hakamo-Balk, Sari Holmi, Terhi Kiihamäki, Kylli Kylliäinen, Irmeli Lehtonen, Aleksi Markkanen, Pekka Mehtälä, Markku Ormala, Jaana Osara, Marjut Ounila, Tomi Ryynänen, Martin Stenberg, Vuokko Syväntö ja Antti Valkama, Risto Valo ja Pentti Viljakainen

Janakkala: Piia Aitto-oja, Ulf Krokfors ja Mirja Pöhö

Loppi: Riitta Suonurmi

Riihimäki: Mikael Halleen, Juhani Harjunpää, Katja Panula, Jones Pohjanvuori, Ismo Portin, Päivi Räsänen, Hannele Saari, Marja-Liisa Saarinen, Eero Timonen ja Jenni Tuomala

Tammela: Juha Peltonen ja Susanna Peltonen

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen KD-aluevaaliehdokkaat, 6.12. mennessä nimetyt:

Asikkala: Kari Kallio ja Petri Silvo

Hartola: Pekka Pyykkö

Heinola: Jouko Vuorenniemi

Hollola: Pasi Pälsi ja Tapani Ihalainen

Iitti: Leena Viitala

Lahti: Pertti Arvaja, Vahid Azizi, Sonja Falk, Juha-Pekka Forsman, Viktor Grinevich, Hannu Huikuri, Leena Kaartinen, Juuso Kaitainen, Marja Kaitainen, Elina-Maarit Kinnunen, Miko Koskinen, Regina Leppänen , Antero Parikka, Sirkka Parkkinen, Matti Salonen ja Hans Suontama

Orimattila: Pertti Laaksonen

Kristillisdemokraatit ja Hämeen Sitoutumattomat yhteistyöhön aluevaaleissa Päijät-Hämeessä

Suomen Kristillisdemokraattien Hämeen piiri ja Hämeen Sitoutumattomat lähtevät yhteistyössä aluevaaleihin Päijät-Hämeessä.

Sitoutumattomat ryhmät ovat Päijät-Hämeessä merkittävä poliittinen voima, ja tällä yhteistyöllä KD ja Hämeen Sitoutumattomat tahtovat tarjota vaalipiirin sitoutumattomille ehdokkaille mahdollisuuden lähteä ehdolle aluevaaleissa ja päästä vaikuttamaan syntyviin hyvinvointialueisiin.

Yhteinen vaalilista helpottaa sitoutumattomien ehdokkaiden asettumista ehdolle aluevaaleihin. Äänestäjille ryhmät tahtovat tarjota mahdollisuuden antaa äänensä ehdokkaille, joihin luottavat. Perustelut valitulle toimintatavalle ovat vaalilainsäädännöstä johtuvat käytännön syyt sekä samankaltaiset näkemykset tulevien aluevaalien merkityksestä Päijät-Hämeelle ja sen asukkaille.

Yhteisinä tavoitteina ryhmät näkevät ennen kaikkea lähipalvelujen puolustamisen jokaisessa maakunnan kunnassa. Yhteistyö ei sido kuitenkaan kumpaakaan osapuolta minkäänlaiseen yhteiseen poliittiseen toimintaan tai muuhun kuin vaalituloksen mukaiseen keskinäiseen paikkajakoon. Ryhmien välinen yhteishenki on erinomainen ja tavoitteena on maantieteellisesti kattava lista. Aluevaaliehdokkuudesta kiinnostuneet sitoutumattomat ehdokkaat voivat olla yhteydessä Hämeen Sitoutumattomien puheenjohtajaan tai muihin hallituksen jäseniin, sillä ehdokashankinta on käynnissä.

Lahden Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Sonja Falk ja Marja Kaitainen ovat olleet mukana neuvottelemassa Hämeen Sitoutumattomat ry:n puheenjohtajan Juri Niemisen kanssa Päijät-Hämeen ehdokaslistasta. Falk on ehdolla Päijät-Hämeen aluevaaleissa.

Ylös