Ennakkoäänestys alkanut – Sari Essayah Ylen vaalitentissä keskiviikkona klo 21 ja sote-livessä KD:n Facebookissa klo 17.30

12.1.2022 klo 13:38 Politiikka Kristiina Kunnas

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi tänään keskiviikkona 12. tammikuuta ja jatkuu ensi viikon tiistaihin 18.1. saakka. Varsinainen äänestyspäivä on 23. tammikuuta. KD-puheenjohtaja Sari Essayah on tänään Ylen vaalitentissä TV1:ssä klo 21 ja lisäksi KD:n omassa sote-livelähetyksessä klo 17.30.

Ylen vaalitentit alkoivat kolmen puoluejohtajan iltoina eilen tiistaina. Ensimmäisessä tentissä olivat Vasemmistoliiton, Vihreiden ja Keskustan puheenjohtajat. Tänään keskiviikkona 12. tammikuuta klo 21 Yle TV:n tentissä ovat KD:n puheenjohtaja Sari Essayah, RKP:n Anna-Maja Henriksson sekä Liike Nytin Harry Harkimo.

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi tänä aamuna ja jatkuu seitsemän päivää aina tiistai-iltaan 18. tammikuuta saakka.

Aluevaaleissa voi äänestää joko ennakkoäänestysaikana 12.–18. tammikuuta tai varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 23. tammikuuta. Ennakkoäänestysaikana voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain siinä paikassa, joka lukee äänioikeutetulle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa.

Puheenjohtaja ja Pohjois-Savon aluevaaleissa itsekin ehdolla oleva Sari Essayah vaati eilen (lue artikkeli täältä) hallitukselta selkeämpää ohjeistusta vaalipäivälle ja parempia mahdollisuuksia ulkona äänestämiseen. Illemmalla oikeusministeriö päivittikin ohjeistustaan, ja nyt myös altistuneet ja flunssaiset voivat vaalipäivänä äänestää ulkona. (Lue uutinen täältä)

Essayah kiertää nyt vaalikentillä ympäri Suomen niillä paikkakunnilla, joissa tapahtumia voidaan järjestää. Tänään hän on kahdessa suorassa lähetyksessä. Sote-live-lähetyksessä Kristillisdemokraattien Facebook-sivulla häntä tenttaa Merja Eräpolku. Iltayhdeksältä starttaa puolestaan Ylen aluevaalitentti TV1:ssä.

Sari Essayah KD:n Facebookissa sote-livessä klo 17.30

Live-tentin voi nähdä KD:n Facebook-sivulla klo 17.30 –18.00. https://www.facebook.com/kristillisdemokraatit/ tai katso täältä

Ylös