Savo-Karjalassa suuri suru – Outokummun KD-eduskuntavaaliehdokas Jari Turpeinen menehtyi auto-onnettomuudessa

23.1.2023 klo 09:05 Politiikka Kristiina Kunnas

– Uutinen Jarin traagisesta menehtymisestä on meille suuri järkytys, toteaa KD Pohjois-Karjalan vaalipäällikkö Satu Melkko. Outokummun kaupunginvaltuutettu ja KD-eduskuntavaaliehdokas Jari-Matti Turpeinen kuoli viime viikolla auto-onnettomuudessa.

Tästä keväästä oli tulossa tiivistahtinen. Sitä sävyttivät vaalikampanja Kristillisdemokraattien Savo-Karjalan kansanedustajaehdokkaana, luottamustoimet, työ sekä monilapsisen uusperheen isän toimet.

Mutta elämä näytti haurautensa. Jari-Matti Turpeisen taival päättyi talvisena päivänä auto-onnettomuudessa.

Outokumpu suruliputti pidetyn ja tunnetun kuntavaikuttajan muistolle. Myös Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän kokouksessa torstaina 19. tammikuuta kunnioitettiin Jari Turpeisen muistoa.

– Hänen menehtymisensä oli meille Pohjois-Karjalan ja Savo-Karjalan kristillisdemokraateille suuri järkytys, Satu Melkko kertoo.

Kristillisdemokraattien toimintaan Jari Turpeinen tuli tammikuun aluevaalien 2022 jälkeen. Hän oli aluevaaliehdokkaana vielä sitoutumattomana.

Outokummussa Jari Turpeinen oli mukana monessa vapaaehtoistyössä kuten järjestämässä Outo Valo -festivaalia sekä seurakunnassa ja mielenterveysyhdistyksessä.

– Hän oli innostunut, aktiivinen ja monitaitoinen toimija, joka sitoutui yhteisten asioiden hoitoon.

Perjantai-iltana 20. tammikuuta Pohjois-Karjalan piiri oli koolla. Suru ja järkytys olivat läsnä. Suunnitelmat kokoukselle olivat olleet aivan toiset.

Olisimme valinneet Jarin piirisihteeriksi tuossa kokouksessa.

– Olisimme valinneet Jarin piirisihteeriksi tuossa kokouksessa, kertoo Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraattien toiminnanjohtaja ja vaalipäällikkö Melkko.

Melkko sanoo soittelevansa tässä roolissaan ennen vaaleja lukuisia puheluita kysellen ihmisiä ehdokkaiksi ja vapaaehtoisiksi.

– Piirisihteeriä on etsitty pari vuotta, ja moni kysytty kieltäytyy ja kertoo, miksi ei lähde tehtävään.

Viime syksynä Melkko soitti Turpeiselle ja pyysi häntä piirisihteeriksi.

– Jari oli autossa tulossa jostain. Kysyin, voisiko hän ajatella ryhtyä vuoden alussa piirisihteeriksi.

”Tämä on päivän paras juttu! Kyllä ehdottomasti!” kuului Jari Turpeisen vastaus.

– Voi kunpa meillä kaikilla olisi samaa alttiutta yhteisten asioiden hoitamiseen, Melkko toteaa liikuttuneena.

Jari Turpeinen

Jari Turpeinen, 52, Outokummun kaupunginvaltuutettu, kirkkovaltuutettu ja Savo-Karjalan eduskuntavaaliehdokas, menehtyi auto-onnettomuudessa.

Jari Turpeisen haastattelu KD-verkkolehdessä

KD-verkkolehti haastatteli KD-eduskuntavaaliehdokasta ja Outokummun tunnettua kuntavaikuttajaa Jari Turpeista syksyllä. Lue täältä

 

 

Ylös