Östman om kriget i Ukraina: ”Europa har inte agerat tillräckligt starkt”

23.2.2024 klo 13:51 KD-Svenska Merja Eräpolku

– Vi måste inse det faktum att Europa inte har agerat tillräckligt starkt, konstaterade Peter Östman i en diskussion om den aktuella situationen i Ukraina. Han efterlyste mer beslutsamma åtgärder för att stoppa Ryssland i Ukraina.

– Finland bör stärka samarbetet med de andra nordiska och baltiska länderna, inte bara militärt utan också politiskt. Om vi stannar på plats och stagnerar kommer det att ge Ryssland en strategisk fördel.

Enligt Östman har Finland redan gjort rätt när vi har ökat vår ammunitionsproduktion, vilket stora delar av Europa ännu inte har gjort.

– Det transatlantiska samarbetet måste också intensifieras och vi måste komma ihåg att huvudansvaret för Europas säkerhet i slutändan vilar på oss.

Ylös