Aki Ruotsala käytettävissä puoluevaltuuston puheenjohtajaksi

1.7.2015 klo 13:05 Politiikka Samuli Rissanen

Pitkäaikainen puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen saa haastajan Kristillis­demokraattien nuorempiin voimahahmoihin lukeutuvasta Aki Ruotsalasta.

Kristillisdemokraattien nuori voimahahmo Aki Ruotsala, 30, ilmoittautuu kisaamaan puolueen päättävän elimen, puoluevaltuuston, puheenjohtajan paikasta.

Voisin omalla työlläni ja persoonallani olla rakentamassa puolueen uutta nousua

Ruotsalalle on kertynyt mittava kokemus politiikassa muun muassa KD Nuorten puheenjohtajana, KD-valtuutettuna ja eduskunta-avustajana sekä sisäministeriössä suunnittelijan tehtävässä.

– Koen olevani henkilö, jolla on riittävä kokemus puolueen toiminnasta, mutta myös hyvät keskusteluyhteydet. Voisin omalla työlläni ja persoonallani olla rakentamassa puolueen uutta nousua, hän kertoo.

Ruotsala pyrkisi olemaan näkyvä puheenjohtaja, joka vahvistaisi puoluevaltuuston roolia puoluekokouksen edunvalvojana puoluekokousten välillä.

– Haluan pyrkiä parantamaan valtuuston tilannetietoisuutta valmistelussa olevista asioista ja ohjata kokouskäytäntöä strategiseen keskusteluun.

Ruotsalan mielestä KD voisi tulevaisuudessa olla ammattitaitoinen, uskottava, houkutteleva ja yhteistyökykyinen yleispuolue, joka perustaa arvopohjansa kristilliseen ihmiskäsitykseen.

– Kristillisdemokraattisen ideologian kovassa ytimessä ovat mielestäni ihminen, perhe ja lähimmäinen, hän sanoo.

Itse hän kertoo olevansa tiimipelaaja, jonka unelmana on saada KD:n kannatus kasvu-uralle ja imago houkuttelevaksi tavallisille suomalaisille.

Puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävästä nähdään puoluekokouksen toisena kokouspäivänä kisa, sillä myös nykyinen puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen ilmoittaa olevansa käytettävissä.

Uudenmaan pitkäaikainen kansanedustaja pitää omina vahvuuksinaan pitkää kokemusta ja mahdollisuutta panostaa aikaa puolueen hyväksi.

– Näen, että voisin olla enemmän käytettävissä kokonaisuutena, sillä minulla on aikaa ja mahdollisuuksia osallistua ja kiertää.

– Missään tapauksessa en näe puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävää kahden vuotuisen kokouksen pyörittäjänä.

– Pitkäaikaisena puoluevaltuuston puheenjohtajana olen hyödyntänyt tehtävässä sekä huumoria että jämäkkyyttä, jotta aikaa jäisi myös poliittiseen keskusteluun.

Jääskeläisen mukaan puolueen kannattaisi panostaa talouspoliittisiin avauksiin. Aiheesta kannattaisi järjestää seminaarejakin, sillä puolueella on talouspolitiikassa omaa annettavaa.

– Meillä on juutalaiskristilliseen arvopohjaamme nojautuva, selkeä oma linja.

Ylös