Vantaan Kristillisdemokraatit: Päivähoitopaikan puute ei saa estää työllistymistä

20.11.2015 klo 08:38 Politiikka KD Lehti

Vantaan Kristillisdemokraattien mielestä Vantaan kaupunginvaltuuston päätös olla kasvattamatta päivähoidon ryhmäkokoja oli oikea. Vantaa osoitti, ettei se halua tinkiä lasten laadukkaasta hoidosta edes taloudellisesti vaikeina aikoina.

Vantaan kristillisdemokraatit kertovat, että varhaiskasvatuksen palvelumuotoilun avulla on onnistuttu luomaan kevyempiä ja edullisempia hoitovaihtoehtoja täysiaikaisen päivähoidon rinnalle. Asukkaiden kanssa vuorovaikutuksessa muotoiltuja pedagogisesti korkeatasoisia kerhoja on perustettu eri puolille Vantaata.

Lapsia on siirtynyt kokopäivähoidosta kerhoihin vapaaehtoisesti ilman päivähoito-oikeuden rajoitustakin. Viime vuoden lopussa kerhoissa kävi jo 800 lasta.

Subjektiivista päivähoito-oikeutta rajoitetaan ensi syksystä myös Vantaalla eduskunnan päätösten mukaisesti.

Kristillisdemokraattien mielestä rajoituksen käytännön toteutukset on suunniteltava riittävän joustaviksi, jotta kokopäiväisen hoitopaikan puute ei muodosta estettä uuden työpaikan vastaanottamiselle tai lyhyiden työjaksojen tekemiselle.

– Työmahdollisuudet avautuvat toisinaan hyvinkin nopeasti, Vantaan KD:n kannanotossa muistutetaan.

Kristillisdemokraattien Vantaan paikallisosasto ehdottaakin, että työttömien työnhakijoiden lapsille taataan mahdollisuus hoitopaikkaan lyhyellä varoitusajalla työmahdollisuuden avautuessa.

Hoitopaikan odottaminen ei saa estää tai viivästyttää työpaikan vastaanottamista.

 

Ylös