Helsingin yliopisto sadan parhaan yliopiston joukossa

6.9.2016 klo 09:16 Kotimaa KD Lehti

Helsingin yliopisto nousi tänä vuonna kansainvälisessä QS-yliopistovertailussa sijalle 91. Sijoitus parani viime vuodesta viidellä sijalla.

Viime vuonna Helsingin yliopiston sijoitus putosi, koska QS otti käyttöön uuden laskentatavan. Tämän vuoksi vuosien 2015 ja 2016 sijoitukset eivät ole vertailukelpoisia vuoden 2014 ja sitä edeltävien vuosien tulosten kanssa.

– Erityisen ilahduttavaa menestyksessä on kansainvälisen henkilökunnan määrän lisääntymisen ohella työnantajien kansainvälisesti tuntema arvostus Helsingin yliopistoa kohtaan

Koska laskentatapa ei muuttunut tänä vuonna, kuvaa viiden sijan nousu nyt todellista Helsingin yliopiston aseman parannusta vuoteen 2015 verrattuna.

Helsingin yliopiston sijoitus parani erityisesti alueilla, joilla mitattiin kansainvälistä mainetta työnantajien keskuudessa, sitaatioiden määrää ja kansainvälisyyttä.

Pientä laskua oli opettajien määrässä suhteessa opiskelijoihin ja ulkomaisten opiskelijoiden määrässä.

– Uuden lukuvuoden kynnyksellä voin olla todella tyytyväinen, että yliopistollamme tehty laadukas opetus- ja tutkimustyö noteerataan näin korkealle myös kansainvälisesti ja että myönteistä kehitystä tapahtuu edelleen. Iso kiitos osaavalle henkilökunnallemme, Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola sanoo.

Kolan mukaan erityisen ilahduttavaa menestyksessä on kansainvälisen henkilökunnan määrän lisääntymisen ohella työnantajien kansainvälisesti tuntema arvostus Helsingin yliopistoa kohtaan.

Ylös