Korkman: Suomen ongelmat eivät takanapäin, komissio pehmentänyt linjaansa

23.5.2017 klo 10:05 Kotimaa KD Lehti

Talousasiantuntija Sixten Korkmanin mukaan EU-komissio on pehmentänyt yleisemminkin linjaansa vakaus- ja kasvusopimuksen soveltamisessa poliittisista syistä, joten olisi todella epäreilua käydä Suomen kimppuun.

Talousasiantuntija Sixten Korkman sanoo, että Suomen talouden pidemmän aikavälin ongelmat ovat yhä olemassa ja niihin tarvitaan uusia ratkaisuja, vaikka Suomi välttääkin EU-komission tiukemman talousohjauksen.

– Suomen tilanne on sellainen, että me jollain tulkinnalla rikomme kyllä vakaus- ja kasvusopimusta vastaan, mutta emme ole kuitenkaan kansainvälisesti vertaillen mitenkään erityisen huono tapaus, Korkman sanoo.

Korkmanin mukaan EU-komissio on pehmentänyt yleisemminkin linjaansa vakaus- ja kasvusopimuksen soveltamisessa poliittisista syistä, joten olisi todella epäreilua käydä Suomen kimppuun.

Suomen talouden pidemmän aikavälin ongelmat ovat yhä olemassa ja niihin tarvitaan uusia ratkaisuja, vaikka Suomi välttääkin EU-komission tiukemman talousohjauksen.

– Tunnen ymmärrystä sitä kohtaan, että nyt ei haluta soveltaa kovimman mukaan. Se johtaisi johtaisi ilman muita populismin vahvistumiseen joissain maissa kuten Italiassa, mistä voisi olla hyvin hankalia seurauksia.

Korkmanin mielestä kovin isoon helpotuksen huokaukseen ei edelleenkään ole syytä. Suomen pidemmän aikavälin talousnäkymä on edelleen sellainen, että uusia toimenpiteitä tarvitaan jo päätettyjen lisäksi. Julkisen sektorin odotettavissa olevat verotulot eivät riitä menojen kattamiseen, ja menot kasvavat suurten ikäluokkien ikääntyessä.

– Tästä ei pidä vetää sellaista johtopäätöstä, että no niin, kaikki on hyvin, siitä vaan annetaan velkaantumisen jatkua. Se on väärä johtopäätös.

Lähde: STT

 

Ylös