Politico-lehti: CSU:n Weberistä Merkelin suosikki EPP:n kärkiehdokkaaksi – Essayah kannustaa

31.8.2018 klo 18:55 Politiikka Merja Eräpolku

EPP:n kärkiehdokkaaksi on mahdollisesti nousemassa saksalainen meppi Manfred Weber. KD:n puheenjohtaja Sari Essayah pitää Merkelin suosikkia hyvänä ehdokkaana EU-komission johtoon.

EU-uutisointiin keskittyvän Politico-lehden tänään 31. elokuuta julkistaman uutisen mukaan EPP:n parlamenttiryhmän puheenjohtaja Manfred Weber on saanut liittokansleri Angela Merkelin tuen asettua Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokkaaksi komission puheenjohtajaksi ensi kevään Euroopan parlamentin vaaleissa. Tieto lehdelle on valunut EPP:n virkakoneistosta. Weberin odotetaan kertovan suostumuksestaan EPP:n kärkiehdokkaaksi 5. syyskuuta.

Baijerin kristillissosiaalista puoluetta CSU:ta edustava 46-vuotias Weber on toisen kauden meppi Euroopan parlamentissa. KD:n puheenjohtaja Sari Essayah oppi tuntemaan hänet meppiaikanaan arvopohjaisena ja dynaamisena poliitikkona.

– Haluan osaltani kannustaa Weberiä ehdokkaaksi ja lähetin jo päivällä hänelle rohkaisun twitterissä, kertoo Essayah.

Essayah’n twiitti kuuluu näin: @ManfredWeber #spitzenkanditat go for it!

Ylös