Kristillisdemokraatit haluaa lapsiperheille taaperobonuksen – ”Valinnanvapaus kiintiöiden sijaan”

5.12.2018 klo 09:49 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii taaberobonusta lapsiperheille. Siinä perheelle maksettaisiin ansiosidonnaisen päivärahakauden jälkeen veroton 350 euron korvaus kuukaudessa. Sen perhe voisi käyttää hoivapalvelujen ostoon tai kotihoitoon.

Marraskuun lopulla julkaistun Väestöliiton perhebarometrin vastaajat olivat lähes yksimielisiä siitä, että perheiden pitäisi saada päättää itse vapaasti ja joustavasti perhevapaiden käytöstä. Myös vapaiden rytmittämiseen ja työaikoihin toivottiin lisää joustoa. Niin ikään kotihoidontuki sai kyselyssä laajaa kannatusta.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto kokoontui joulukuun alussa Vantaalla. KD-puoluevaltuusto antoi kannanoton joissa se vaatii mittavaa panostusta ammatillisen koulutuksen hätätilan poistoon (lue lisää täältä). Toisessa kannanotossa Kristillisdemokraatit vaatii panostusta Suomen kosteikkoluonnon hyvinvointiin (lue lisää täältä).

Kolmannessa kannanotossaan Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto haluaa perheille KD:n ehdottaman taaperobonuksen. KD ei kannata sitä, että yhteiskunta päättäisi perhevapaiden jakautumisesta vanhempien kesken.

KD ei kannata sitä, että yhteiskunta päättäisi perhevapaiden jakautumisesta vanhempien kesken.

– Jo edellisen hallituksen aikana olimme ainoa puolue, joka puolusti kotihoidontukea muiden ollessa halukkaita ajamaan sitä alas, KD-puoluevaltuusto muistuttaa.

Kristillisdemokraattien esitys perhevapaiden kehittämiseksi on niin sanottu taaperobonus. Siinä raha seuraa lasta. Ansiosidonnaisen päivärahakauden jälkeen perheelle maksettaisiin veroton 350 euron korvaus kuukaudessa. Sen perhe voisi käyttää hoivapalvelujen ostoon tai kotihoitoon. Mikäli lapsi olisi kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, tukea ei maksettaisi.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii taaperobonusta tuomaan kaivattua valinnanvapautta ja joustavuutta perheiden tarpeisiin – kiintiöiden sijaan.

Ylös