KPO:n edustajistoon nousi neljä kristillisdemokraattia – Kristiina Hellstrand toivoo yhteydenottoja osuuskauppa-asioissa

19.5.2020 klo 08:45 Kotimaa Kristiina Kunnas

Keski-Pohjanmaan osuuskaupan edustajistoon pääsivät Anne Peltomaa, Mauri Salo, Timo Prittinen ja Kristiina Hellstrand. – Toivon, että ihmiset ottavat yhteyttä osuuskauppa-asioissa, Pietarsaaren KD-kaupunginvaltuutettu, rehtori Kristiina Hellstrand sanoo.

– Olen nuoresta tytöstä lähtien ollut osuuskaupan jäsen, eli kodin perua on jo tämä osuuskauppalaisuus, kertoo Pietarsaaren KD-kaupunginvaltuutettu Kristiina Hellstrand.

Hellstrand on alun perin suomenkielinen kokkolalainen, mutta avioliiton myötä täysin kaksikielistynyt. Hän toimii Pietarsaaren suuren kielikylpykoulun rehtorina.

–  Kielikylpy on tullut suorastaan elämäntehtäväkseni, Kristiina Hellstrand myöntää.

–  Tämä koronakevät on ollut hurja, sillä juuri kun piti alkaa valmistautua uuteen lukuvuoteen, opettajien rekryihin ja laatia uusia lukujärjestyksiä, pitikin luoda etäkoulu – ja lopuksi vielä jälleen lähiopetus.

1905 perustettu Keski-Pohjanmaan osuuskauppa on Suomen vanhin alueosuuskauppa.

–   Uskomattoman sopeutuvaisia ovat olleet lapset ja sitoutuneita opettajat, Hellstrand kiittää.

1905 perustettu Keski-Pohjanmaan osuuskauppa on Suomen vanhin alueosuuskauppa. KPO:n edustajistoon pääsi kevään vaaleissa neljä KD-aktiivia. Anne Peltomaa, Mauri Salo, Timo Prittinen ja Kristiina Hellstrand jatkavat työtä edustajina.

– Kokoukset ovat yleensä Kokkolassa, joten siellä tapaan myös lapsuuden ja nuoruuden tuttuja, Hellstrand kertoo.

– Mutta nyt edustajiston kokous pidettiin toki etänä. Toivon, että ihmiset ottaisivat minuun yhteyttä osuuskauppaan liittyvissä asioissa.

 

 

KD-edustajien äänimäärät KPO-vaaleissa:

Anne Peltomaa 393
Mauri Salo 329
Timo Prittinen 270
Kristiina Hellstrand 239

KPO perustettiin 1905

Osuuskauppa KPO (ruots. Handelslaget KPO) on vuonna 1905 perustettu Suomen ensimmäinen alueosuuskauppa. Sen vuosimyynti oli 750 miljoonaa euroa vuonna 2015, ja se on siten S-ryhmän suurimpia alueosuuskauppoja. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoittaa marketkaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. KPO työllisti suoraan noin 1 700 henkilöä palvelualalla ja osti yli 2 400 pohjalaisen yrityksen tuotteita ja palveluita yhteensä yli 100 miljoonalla eurolla vuonna 2015 .
Lähde: Wikipedia

Kristiina Hellstrand on kaksikielinen pietarsaarelainen. – Osuuskaupassa toimiminen on suomenkielistä foorumiani, hän toteaa.

Ylös