KDS vill inspirera till kandidatur i kommunalvalet: ”Stöd för kommunalvalet!”

29.1.2021 klo 11:11 Nyheter Merja Eräpolku

Inför kommunalvalet stöder Kristdemokraternas svenska organisation ekonomiskt både svensk- och tvåspråkiga lokalavdelningar. Stödet kan användas till att annonsera, ordna evenemang eller andra utgifter kopplat till kommunalvalet.

Ansökan med en beskrivning för hur medlen används kan skickas till KDS sekreterare: [email protected]. KDS styrelse besluter hur de budgeterade medlen delas mellan ansökningarna. Läs mer

– En bra kandidat är en sådan som vill påverka. Ofta kan kandidaten vara lokalt känd: till exempel vårdare, poliser, funktionärer i idrottsföreningar eller lokala föreningar kan samla en ansenlig mängd röster. Ibland räcker det om man har en stor familje- eller vänkrets och lyckas mobilisera väljarna, säger Sari Essayah.

Gör en reklamfilm för din kampanj!

Nu har du som kommunalvalskandidat en ypperlig möjlighet att få en en personlig, professionell och slagkraftig reklamvideo. Arvid Karell kommer att stå till tjänst med att spela in och editera en egen kort kampanjvideo för svenskspråkiga kommunalvalskandidater. I videon kan du exempelvis kort presentera dig och berätta om vilka frågor som just du vill driva i din kommun. Videon kan sedan exempelvis spridas via dina sociala medier eller via lokalavdelningens facebooksida.

Ifall du redan vet att du vill ha en reklamfilm för din kampanj, så uppmanar vi dig att ta kontakt med Arvid ([email protected]) eller Leo ([email protected]) redan nu under hösten. Det blir för ont om tid om alla kandidater vill ha en editerad film gjord en månad eller två innan själva valet. KDS står för möjliga omkostnader.

Ylös