– Ravintoloille suunnattavat korvaukset ovat alimitoitettuja ja maakunnan sisälläkin olisi voitu tehdä erilaisia sulkupäätöksiä, Antero Laukkanen sanoo

8.3.2021 klo 13:54 Eduskunta Samuli Rissanen

– Jos yhteiskunta puuttuu yritystoimintaan, sulkee sitä, niin silloin korvausten pitää olla todenmukaisia eikä jotain osakorvauksia, joilla juuri ja juuri saattaa selvitä hengissä, kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen sanoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen pitää ravintoloiden sulkemista koskevan lakiesityksen isona puutteena yrittäjille suunnattavien korvausten alimitoitusta.

– Jos yhteiskunta puuttuu yritystoimintaan, sulkee sitä, niin silloin korvausten pitää olla todenmukaisia eikä jotain osakorvauksia, joilla juuri ja juuri saattaa selvitä hengissä, hän sanoo.

Alueellisestikin olisi voitu tehdä sisäisesti erilaisia sulkemispäätöksiä.

Korvausten pitäiisi Laukkasen mukaan olla sitä luokkaa, että ”yrittäjä voi kokea, että häntä oikeasti autetaan vaikean ajan yli, kun kerran yhteiskunta on päättänyt hänen yrittäjätoimiansa rajoittaa.”

Hänen mukaansa hallitus ei käyttänyt myöskään laaja-alaisuutta, johon perustuslakivaliokunta olisi antanut mahdollisuuden:  Alueellisestikin olisi voitu tehdä sisäisesti erilaisia sulkemispäätöksiä.

– Monen maakunnan sisällä on kaupunkeja, joissa ei ole koronatartuntoja ollut moniin kuukausiin, ja nyt siellä joudutaan laittamaan kaikki ravintolat kiinni. Tämä on heitä kohtaan kohtuutonta; sekä yrittäjiä kohtaan että niitä kohtaan, jotka niitä palveluja tarvitsevat.

– Miksi tätä harkintavaltaa ei tässä käytetty. Se hämmästyttää varmasti monia kansalaisia, Laukkanen kritisoi.

Ylös