Varapuheenjohtajaehdokas Peter Östman: ”Haluan jatkaa varapuheenjohtajana”

24.8.2021 klo 16:22 Politiikka Kristiina Kunnas

KD:n 1. varapuheenjohtajana kaksivuotiskauden toiminut Peter Östman on valmis jatkokaudelle. Vankka politiikankokemus puhuu puolestaan.

– Minulla on jo pitkä kokemus kunta-, valtakunnan ja kansainvälisestäkin politiikasta, kolmannen kauden kansanedustaja ja KD:n 1. varapuheenjohtaja Peter Östman perustelee.

Östman osallistuu parhaillaan tiistaina ja keskiviikkona 24.–25. elokuuta Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokoukseen, joka pidetään Kokkolassa ja Östmanin kotikunnassa Luodossa.

– Meillä kesäkokoukseen osallistuvilla kansanedustajilla on toritapahtuma Luodossa tänään tiistaina klo 17.30–18.30. Tervetuloa sinne tapaamaan KD:n eduskuntaryhmää, Luodon oma poika Peter Östman kutsuu.

Meillä on toritapahtuma Luodossa tänään tiistaina klo 17.30–18.30. Tervetuloa sinne tapaamaan KD:n kansanedustajia. – Peter Östman

Östman työskenteli ennen kansanedustajan tehtäväänsä Kristillisdemokraattien puoluesihteerinä, ja toimi useita kausia myös varapuheenjohtajana. Luodon ja Pedersören valtuutettuna hän on ollut neljännesvuosisadan. Hänet valittiin kesäkuun vaalien jälkeen jatkamaan Luodon kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

Hänet tunnetaan innostavana vaalirekryäjänä, joka on ollut rakentamassa myös Keski-Pohjanmaan ruotsinkielisten kuntien ennätyksiä. Kesän kuntavaaleissa Luodon Kristillisdemokraatit nousi yksinkertaiseen enemmistöön kunnanvaltuustossa.

–  Haluan olla kehittämässä vaalityötä, ja olen mieltynyt strategiseen ajatteluun, Östman muistuttaa.

Haluan olla kehittämässä vaalityötä, ja olen mieltynyt strategiseen ajatteluun.

Östman mietti silti melko pitkään lähteäkö hakemaan jatkokautta Kristillisdemokraattien puheenjohtajistossa. Hän otti ohjenuorakseen edesmenneen brittipääministerin Winston Churchillin ajatuksen.

– Hän totesi aikoinaan, että rohkaisevaa ei ole onnistunut suoritus eikä epäonnistuminen, vaan rohkeus jatkaa eteenpäin.

– Puolueen tulevaisuus ja menestys edellyttää muutosta nykytoimintaan, Östman huomauttaa.

Hän sanoo olevansa käytettävissä piirien kevät- ja syyskokoustapahtumiin.

– Minua voi kutsua myös erilaisiin etänä toteutettaviin koulutustilaisuuksiin.

Syyskausi tuo puolueelle ja siinä toimijoille jälleen vaalit, kun aluevaaleihin aletaan ensin houkutella ehdokkaita ja sitten tehdä vaalikampanjaa.

– Haluan kannustaa ja haastaa piirejä ja paikallisosastoja jatkuvaan toimintaan. Jäsenrekrytointia on hoidettava myös vaalien välisenä aikana.

Östman on kokenut neljännesvuosisadan KD-taipaleellaan lähes kaiken, mitä poliitikko ylipäänsä voi. Vuosi 2011 jäi totisesti mieleen.

Ensimmäiset viikot kansanedustajana ja erittäin haastavat hallitusneuvottelut eivät koskaan unohdu.

– Minut oli valittu eduskuntaan ja suoraan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Heti valinnan jälkeen alkoivat sixpack-hallituksen tunnustelut. Ne johtivat Kristillidemokraattien hallitusvastuuseen.

– Ensimmäiset viikot kansanedustajana ja erittäin haastavat hallitusneuvottelut eivät koskaan unohdu.

Peter Östman

• 59-vuotias
• asuu Luodossa
• kansanedustaja vuodesta 2011
• perheessä vaimo Katarina, 2 aikuista poikaa, 7 lastenlasta
• KD:n 1. varapuheenjohtaja, Luodon valtuuston pj, eduskunnan Israel- ja Ukraina-ystävyysryhmän pj, Saksa-ystävyysryhmän varapj
• voimalause: Suurin johtaja ei ole se, joka tekee suurimmat asiat, vaan se, joka saa ihmiset tekemään suuria asioita
• lempibiisi: laulu Dnjeprille ukrainan kielellä
• kuntohiihtäjä ja koiraharrastaja 5-vuotiaan jackrussellinterrieri Yukin kanssa

Kolme varapuheenjohtajaa valitaan etä-puoluekokouksessa 27. elokuuta

KD:n puoluekokous valitsee perjantaina 27. elokuuta puolueelle puheenjohtajan sekä kolme varapuheenjohtajaa. Puheenjohtaja Sari Essayah’lle ei ole ilmaantunut haastajia, mutta varapuheenjohtajaksi on ehdolla kahdeksan henkilöä.
Äänioikeutetut puoluekokousedustajat ovat saaneet kaikkien varapuheenjohtaehdokkaiden esittelyt puoluekokousmateriaalin yhteydessä.

Lue lisää varapuheenjohtajaehdokkaista

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien kahdeksan varapuheenjohtajaehdokkaan esittelyn.

Pirkka Aalto, lue lisää täältä

Ville Auvinen, lue lisää täältä

Elie El-Khouri, lue lisää täältä

Ville Heikkilä, lue lisää täältä

Juho Leppänen, lue lisää täältä

Martin Stenberg, lue lisää täältä

Tiina Tuomela, lue lisää täältä

 

Östman ja muut KD-kansanedustajat tavattavissa Luodon torilla ti 24. elokuuta klo 17.30–18.30

Luodon oma poika Peter Östman on Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kokkolassa ja Luodossa tiistaina ja keskiviikkona. Östman sekä KD-kansanedustajat Sari Essayah, Antero Laukkanen, Päivi Räsänen ja Sari Tanus ovat tavattavissa Luodon torilla tiistaina 24. elokuuta klo 17.30–18.30. Tapahtumassa on kahvitarjoilu.

 

Ylös