Ukrainan Zelenskyi puhuu kansanedustajille videoyhteyksin perjantaina – yleisössä myös presidentit Niinistö ja Steinmeier

7.4.2022 klo 19:26 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhuu kansanedustajille etäyhteyksin perjantaina. Tilaisuutta voi seurata eduskunnan verkkolähetyksen kautta, mutta myös Yle lähettää tilaisuuden suorana sekä TV:ssä että Areenassa.

Täysistuntosalissa koetaan perjantaina jokseenkin poikkeuksellinen hetki. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhuu kansanedustajille videoyhteyden välityksellä kello 13 alkavassa tilaisuudessa. Tilaisuuden arvioitu kesto on 15 minuuttia.

Kyseessä ei ole eduskunnan täysistunto, vaan erillistilaisuus istuntosalissa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja työvierailulla oleva Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier seuraavat presidentti Zelenskyin videopuheenvuoron eduskunnassa.​ Tilaisuuteen osallistuu lisäksi EU-maiden suurlähettiläitä.

Presidentti Sauli Niinistö ja työvierailulla oleva Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier seuraavat presidentti Zelenskyin videopuheenvuoron eduskunnassa.​ Tilaisuuteen osallistuu lisäksi EU-maiden suurlähettiläitä.

Puhemies Matti Vanhanen toivottaa läsnäolijat tervetulleiksi ja pitää lyhyen puheen, jonka jälkeen seuraa presidentti Zelenskyin puhe. Tilaisuus on englanninkielinen.

Tilaisuutta voi seurata verkkolähetyksen kautta.​ Lisäksi Yle televisioi tilaisuuden suorana lähetyksenä televisiossa ja Ylen Areenassa.

Tilaisuus on vain kutsuvieraille, joten yleisölehterit eivät ole auki. Eduskunnan täysistunto alkaa perjantaina kello 14.

 

Ylös