KD:n Savo-Karjalan ehdokaslista täydentyy: Ahti-Pekka Vornanen Vieremältä ja Ella Kärki Nurmeksesta mukaan eduskuntavaaleihin

20.9.2022 klo 22:39 Politiikka Kristiina Kunnas

Vieremäläinen maatalousyrittäjä Ahti-Pekka Vornanen ja yrityskouluttaja Ella Kärki Nurmeksesta nimettiin Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaiksi Savo-Karjalassa.

Kristillisdemokraatit nimittivät lisää eduskuntavaaliehdokkaita Savo-Karjalan vaalipiirissä, jossa puolue tavoittelee kasvua ja kahta kansanedustajaa.

KD tavoittelee kasvua ja kahta kansanedustajaa Savo-Karjalasta.

Sitoutumattomana kristillisdemokraattien listalle lähtevä Vieremän Ahti-Pekka Vornanen ja nurmeslainen Ella Kärki tuovat KD:n ehdokasjoukkoon vahvaa maatalouden ja yrittäjyyden osaamista.

Vieremäläinen Ahti-Pekka Vornanen on maatalousyrittäjä, jolla on takanaan vuosikymmenten luottamustehtävät esimerkiksi Lihakunnassa ja Atriassa, jossa hän on toiminut hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Lisäksi Vornanen on ollut MTK:ssa Itä- ja Keski-Suomen lihavaliokunnan puheenjohtajana ja Osuuspankin paikallishallinnossa sekä Maatilatalouden kehittämisrahaston johtokunnassa. Vieremällä hän on toiminut kunnan Toimitilat Oy:n hallituksessa.

Vornanen on naimisissa ja kolmen jo aikuisen pojan isä.

Sitoutumattomana kristillisdemokraattien listalle lähtevä Vieremän Ahti-Pekka Vornanen ja nurmeslainen Ella Kärki tuovat KD:n ehdokasjoukkoon vahvaa maatalouden ja yrittäjyyden osaamista.

Ella Kärki on hallintotieteiden maisteri, joka työskentelee yrittäjänä, yrityskouluttajana ja konsultoinnissa. Hänellä on vahva tausta elinkeinoelämän osaajana sekä työllisyyteen liittyvissä tehtävissä.

Kärki toimii tällä hetkellä Nurmeksen ja Valtimon yrittäjien puheenjohtajana ja on Pohjois-Karjalan yrittäjien hallituksessa. Kärki on Pohjois-Karjalan Kylät ry:n perustaja ja toimi sen ensimmäisenä puheenjohtajana sekä Leader-alueen ”kokoon juoksijana”.

Kärki kuuluu Nurmeksen kirkkovaltuustoon ja on kolmen jo aikuistuneen pojan äiti.

Aiemmin nimetyt KD-ehdokkaat Savo-Karjalassa:

Pirjo Backman, sairaanhoitaja/sosionomi, yrittäjä, Suonenjoki
Sari Essayah, kansanedustaja, KTM, Lapinlahti
Heidi Hartilainen, sosionomi/yhteisöpedagogi, Varkaus
Hannu Haukka, rehtori, KM, Iisalmi
Annukka Ojala, terveyskeskuslääkäri, LL, Kuopio
Kari Pohjola, myyjä, Kuopio
Jasmin Pyöriäinen, yliopisto-opettaja, FM, Joensuu
Maija Silvennoinen, sosiaaliohjaaja, sosionomi, Liperi
Jari-Matti Turpeinen, kirjanpitäjä, merkonomi, Outokumpu

Kristillisdemokraatit nimeävät loput neljä ehdokasta vaalipiirin molempien piirijärjestöjen yhteistyönä.

Ella Kärki, Nurmes

Ahti-Pekka Vornanen, Vieremä

Ylös