Östman föreslår att man skickar moderskapsförpackningar till Ukraina: ”Det kunde vara Finlands julklapp till ukrainska bebisar”

2.12.2022 klo 15:40 KD-Svenska Merja Eräpolku

– I Ukraina föds barn mitt under brinnande krig och det råder brist på nästan allt. Finland skulle kunna göra livet lättare för nyfödda barn, mitt under kriget i Ukraina, genom att donera moderskapsförpackningar. Det kunde vara Finlands julklapp till de ukrainska bebisarna, säger Peter Östman. Östman är ordförande för den ukrainska vänskapsgruppen i riksdagen.

I sin skriftliga fråga om förslaget frågar Peter Östman om den finska staten skulle kunna styra en del av biståndet till Ukraina i form av moderskapsförpackningar.

– Tidigare har även finska moderskapsförpackningar skickats utomlands för att underlätta den humanitära situationen. Till exempel år 2016 donerade Finland 1000 moderskapsförpackningar till Mosul i Irak, påminner Östman och frågar om regeringen tänkt göra livet lättare för nyfödda ukrainska bebisar genom att skicka moderskapsförpackningar till Ukraina.

Den skriftliga frågan i ämnet som lämnades in idag har undertecknats av alla riksdagsledamöter i den Kristdemokratiska gruppen.

 

Ylös