Sari Essayah Miesten tasa-arvo ry:n presidenttiehdokaskyselyssä: ”Kehitysyhteistyössä on täysin perusteltua panostaa tyttöjen ja naisten koulutukseen”

8.1.2024 klo 22:10 Politiikka Kristiina Kunnas

Presidenttiehdokas Sari Essayah säilyttäisi nykyisenkaltaisen asevelvollisuuden vain miehillä, mutta avaisi kutsunnat kaikille. Kehitysyhteistyökohteissa hän tietää miesten ja naisten välisen tasa-arvon jäävän toteutumatta. – Siksi on perusteltua panostaa naisten ja tyttöjen koulutukseen ja ammatteihin.

Miesten Tasa-arvo ry kysyi presidenttiehdokkailta sitä, hyväksyvätkö nämä sukupuolitetut yhteiskunnalliset velvollisuudet. Tällä tarkoitettiin sitä, että palkaton asevelvollisuus tai siviilipalvelusvelvollisuus koskee vain miehiä.

”Ovatko Suomen sukupuolitetut yhteiskunnalliset velvollisuudet mielestänne hyväksyttäviä, vaikka läntisissä naapurimaissamme velvollisuudet eivät perustu sukupuoleen?”

– Säilyttäisin nykyisen kaltaisen asevelvollisuuden vain miehillä, Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sari Essayah vastaa.

Avaisin kutsunnat kaikille. – Sari Essayah

– Mutta avaisin kutsunnat kaikille ja kannustaisin tyttöjä ja naisia sotilasuralle, hän jatkaa.

Miesten Tasa-arvo ry muistuttaa, että valtion talousarvioehdotuksessa 2024 kerrotaan sellaisia kehitysyhteistyöhankkeita tuettavan runsaasti, joiden osa- tai päätavoitteena on naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien vahvistaminen.

”Onko näin voimallinen, sukupuolitettu naisten ja tyttöjen tukeminen mielestänne perusteltua todellisen tasa-arvon näkökulmasta?”

Essayah tietää vastauksessaan, että useimmissa kehitysyhteistyökohteissa naisten ja miesten välistä tasa-arvoa ei ole.

Mahdollisuuksien tasa-arvo ei valitettavasti toteudu. – Sari Essayah perustelee naisten ja tyttöjen koulutukseen ja ammatteihin panostamista

– Mahdollisuuksien tasa-arvo ei valitettavasti toteudu, ja siksi pidän perusteltuna erityisesti naisten ja tyttöjen koulutukseen ja ammatteihin panostamista.

Ylös