HS: Kokoomuksen eduskuntaryhmässä laajaa tukea Petteri Orvolle

6.5.2016 klo 09:14 Politiikka Samuli Rissanen

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan Kokoomuksen eduskuntaryhmästä Petteri Orpoa kannattaisi puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi yli puolet kansanedustajista.

Helsingin Sanomat kertoo tavoittaneensa helatorstaina 27 kansanedustajaa ja että tiedossa on nyt 31 edustajan mielipide. Kokoomusryhmässä on kaikkiaan 37 edustajaa.

Vielä kantansa kertomatta jättäneiden kokoomusedustajien joukossa ovat muun muassa Ben Zyskowicz ja Ilkka Kanerva.

Kokoomuksen puheenjohtajavaali käydään kesäkuussa puoluekokouksessa Lappeenrannassa.

HS:n mukaan kisaan keskiviikkona ilmoittautunutta sisäministeri Petteri Orpoa tukee julkisesti 13 edustajaa, kun taas istuvaa puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Alexander Stubbia vain viisi.

Osa Orvon kannattajista ei halua kertoa tukeaan ääneen.

Orpoa ilmoittavat julkisesti tukevansa nyt ainakin Paula Risikko, Sari Sarkomaa, Hjallis Harkimo, Eero Lehti, Pertti Salolainen, Jaana Pelkonen, Timo Heinonen, Antti Häkkänen, Kalle Jokinen, Jukka Kopra, Jaana Laitinen-Pesola, Sari Raassina ja Anne-Mari Virolainen.

Ryhmän varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo sanoo tukevansa Stubbia. Stubbin takana ovat myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, Juhana Vartiainen, Kai Mykkänen ja Eero Suutari.

Kansanedustaja Elina Lepomäen kannatuksen HS arvioi hyvin niukaksi.

Neljää kansanedustajaa ei HS tavoittanut eikä Orpolta ja Stubbilta kysytty.

Kokoomuksen puheenjohtajavaali käydään kesäkuussa puoluekokouksessa Lappeenrannassa. Puheenjohtajan valitsevat puoluekokousedustajat.

 

Ylös