Jan Axberg tykkäsi Kristillisdemokraattien twiiteistä ja sai tykkäyksiä takaisin – on nyt puolueen tuore jäsen

13.10.2019 klo 17:55 Politiikka Kristiina Kunnas

Jan Axberg liittyi Kristillisdemokraatteihin. Taustalla on ahkeran twiittaajan ja KD:n välinen ”tykkäys”.

– Minua miellyttävät puolueen arvot! Havahduin siihen, että tykkäsin usein Kristillisdemokraattien twiittauksista ja Kristillisdemokraatit tykkäsi minun twiittauksistani, Jan Axberg kertoo.

Axberg on ollut ahkera Twitterin käyttäjä vuodesta 2017. Viime kevään vaalien jälkeen hän liittyi Kristillisdemokraatteihin.

Tämä selviää KD-Kompassi -radiohaastattelusta. Puoluesihteeri Asmo Maanselkä haastatteli Axbergia ohjelmaan. Radio Dei lähettää KD-Kompassin maanantaina 14. lokakuuta klo 22.40. Sen voi kuunnella myös täältä.

– Ihmisiä kiinnostavat Twitterissä maahanmuuttokysymykset sekä päivänpolitiikka. Yritän löytää politiikkaan aina oman kulmani, Axberg selostaa.

– Kieli keskellä suuta se on tehtävä, ettei löydä itseään leivättömän pöydän äärestä. Välillä olen huomannut menneeni vähän överiksi, ja poistanut sitten. Omana itsenä oleminen on hyvä, siellä ei teeskennellä. Nopeasti löytyi sieltä oma ”kupla”, ja tuli seuraajia, Axberg kertoo Twitter-kokemuksistaan.

Hänen mukaansa Twitterissä pitkään olleet ovat kuvailleet alkuaikojen twiittien olleen kovin diplomaattisia ja asioita pyöritteleviä.

– Nyt tämä on kuin joukkueurheilua, että oman joukkueen puolella ollaan niin henkeen ja vereen, että vedetään liioittelun puolelta, jotta saadaan nasevuutta.

Axberg on omassa elämässään tarkka taloudenpitäjä, siksi velkaantuminen huolestuttaa.

– Ylivelkaantuminen on huono asia, valtion ja yksityistaloudenkin pitäisi pyöriä ylijäämäisenä.

Ylivelkaantuminen on huono asia, valtion ja yksityistaloudenkin pitäisi pyöriä ylijäämäisenä.

Maahanmuutto on Twitterissä iso aihe.

– Kannatan laadukasta työperäistä maahanmuuttoa. En ole ’rajat kiinni’ -tyyppi.

Axberg ei silti ymmärrä, jos maastapoistumiskäskyä ei noudateta.

Hän sanoo, ettei tunnustaudu täysin sokeaksi Sauli Niinistö -faniksi.

– Aika paljon löydän yhteistä hänen ajatustensa kanssa. Kun Antti Rinne väitti, että nyt saa säästäminen riittää, niin presidentti Niinistö sanoi, ettei tässä ole säästetty vielä yhtään, vaan velkaa tehty. Samoilla linjoilla olen.

– Meidän pitäisi löytää työllistämisen tiellä olevia esteitä, ja saada työllistettyä työkykyisiä ja osatyökykyisiä, Axberg toivoo.

Kannustinloukkuja pitää purkaa.

– Myös progressiivinen verotus on sellainen.

Axberg on ollut aiemmin Kokoomuksessa.

– Kristillisdemokraattinen arvopohja on minun arvopohjani. Allekirjoitan nämä arvot ihan täysin Sen vuoksi päädyin Kristillisdemokraatteihin.

– Olen myös tykännyt kristillisdemokraattisista poliitikoista. En ole kaikesta heidän kanssaan samaa mieltä, mutta en ole aina itsenikään kanssa aina samaa mieltä. Olen kuitenkin riittävän paljon samaa mieltä KD:n kanssa, jotta päädyin siihen, että tämä on se joukkue, johon haluan, Axberg kuvailee.

Diplomi-insinööri Axberg työskentelee it-alalla.

– Alalla on työvoimaongelma. Koodareista on huutava pula. Ammattitaitoista väkeä ei nyt saa riittävästi, ja työt kasaantuvat.

Axberg arvostaa suomalaista sisukasta kansaa.

– Meillä ei ole öljyä, mutta meillä on tämä luonnonvara!

 

Jan Axberg KD-Kompassissa ma 14.10. Radio Deissä klo 22.40

Twiittaaja ja diplomi-insinööri Jan Axberg kertoo, miksi liittyi Kristillisdemokraatteihin. KD-Kompassi, ma 14.10. klo 22.40, Radio Dei.
Jan Axberg bloggarina: konservatiivi.fi

 

Ylös