KD Nuorten tuore puheenjohtajisto vierailulla eduskunnassa – ”Jos meillä olisi valta, nuorten hyvinvointi ja koulutus paranisivat”

5.12.2019 klo 15:44 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Nuorten ensi vuodeksi valittu puheenjohtajisto on torstaina vierailulla eduskunnassa. Ryhmäkokouksen ikärakenne muuttui hetkessä radikaalisti.

KD Nuorten tuore puheenjohtajisto vierailee eduskunnassa torstaina. Lounaspalaverissa nuorisojärjestön johto keskustelee puolueen puheenjohtajan Sari Essayah’n kanssa. Puoluesihteeri Asmo Maanselkä vetää pienen opastuksen Eduskuntalossa.

KD Nuorten puheenjohtajisto pääsee tutustumiskäynnille myös eduskuntaryhmän kokoukseen. KD:n kansanedustajat ovat 52–61 -vuotiaita, joten ryhmäkokouksen ikärakenne muuttuu hetkellisesti radikaalisti.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antero Laukkanen heittää kysymyksen nuorisojärjestön johdolle.

– Mitä tekisit, mitä muuttaisit, jos saisit kaiken vallan? Laukkanen kysyy.

– Kyllä se on nuorten hyvinvointi ja koulutus, vastaa KD Nuorten ensi vuodeksi valittu puheenjohtaja Annika Lyytikäinen.

– Tuo on poliitikon vastaus, tarkennusta, vaatii kysymyksen esittänyt Antero Laukkanen.

– Koko homma lähtee koulusta, puolustautuu Lyytikäinen.

Kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja Peter Östman haastaa nuoria pitkäaikaiseen lupaukseen.

Jos me toteutamme toiveenne koulutuksen parantamisesta, niin lupaatteko pitää meistä huolta, kun meistä tulee todella vanhoja?

– Jos me toteutamme toiveenne koulutuksen parantamisesta, niin lupaatteko pitää meistä huolta, kun meistä tulee todella vanhoja? Östman naurattaa joukkoa.

Tulevaisuusvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Sari Tanus kyselee KD Nuorten puheenjohtajistolta, ovatko he käyneet lukemassa tulevaisuusvaliokunnan julkaisuja.

– Kyllä olemme, Lyytikäinen vastaa.

Iloinen vierailu tervehtimään Kristillisdemokraattista eduskuntaryhmää. KD Nuorten ensi vuodeksi valittu puheenjohtaja Annika Lyytikäinen ja 1. varapuheenjohtaja Ami Rajala. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Ylös