”Suomalaisille tulee raja vastaan ulkonaliikkumiskiellon kohdalla” – Päivi Räsänen varoittaa hallitusta ylilyönneiltä

13.3.2021 klo 14:14 Politiikka Samuli Rissanen

– Kansalaisille on annettava kiitos siitä, miten tunnollisesti koronarajoituksia on pääsääntöisesti noudatettu. Ulkona liikkumisen rajoituksista puhuttaessa kajotaan kuitenkin erityisen syvästi suomalaisten arvostamiin perusvapauksiin, KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen uskoo, että pääsääntöisesti hyvin koronarajoituksia noudattaneille suomalaisille tulee raja vastaan, mikäli ulkonaliikkumiskieltoja sovelletaan.

Hän muistuttaa, että Suomi on harvaan asuttu maa. Myös pääkaupunkiseudulla on runsaasti tilaa liikkua ilman riskiä tartuntojen leviämisestä.

– Tilanteemme on aivan toisenlainen kuin Keski-Euroopan tiheään asutuissa kaupungeissa. Koronataudin vakavat, sairaalahoitoon johtavat oirekuvat ovat yhteydessä ylipainoon ja huonoon kuntoon.

– Sisäliikuntamahdollisuuksien sulkeminen on jo lisännyt riskiä suomalaisten, etenkin nuorten kunnon rapistumiseen. Ulkoliikuntaa tuleekin pikemmin suositella kuin rajoittaa, Räsänen sanoo.

Koronarajoitusten pitäisi hänen mukaansa olla kansalaisille ymmärrettäviä, oikeudenmukaisia ja oikeasuhteisia. Hallituksen tulisikin huomioida nyt herkällä korvalla viestit kansalaisten sietokyvystä ottaa heikosti perusteltuja rajoituksia vastaan.

– On myös huomioitava liikunnan ja ystävien tapaamisen myönteinen vaikutus mielenterveyteen. Yli miljoona suomalaista asuu yksin. Yksinäisyys lisääntyisi entisestään, jos yksinasuvilta vietäisiin mahdollisuus koronakävelyille juttuseurassa.

– Myös perheissä asuvilla nuorilla tulee olla mahdollisuus turvallisesti tavata kavereitaan ulkoliikunnan merkeissä, Räsänen vetoaa.

Hänen mielestään nyt olisi tärkeää käydä mahdollisista uusista toimista avointa keskustelua opposition kanssa, jotta vahinkoa aiheuttavilta ylilyönneiltä voitaisiin välttyä.

Ylös