”Työntekijöistä ja työhyvinvoinnista on pidettävä parempaa huolta” – Tampereen kaupunginhallitukseen valittu Sari Tanus vaatii päättäjiltä korjausliikkeitä

18.8.2021 klo 10:03 Politiikka Samuli Rissanen

– Ihmiset ja ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamisen on oltava keskiössä ja yritysten, ympäristön ja talouden hyvinvoinnin on linkityttävä siihen tiiviisti, Tampereen kaupunginhallitukseen valittu kansanedustaja Sari Tanus sanoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus valittiin Tampereen uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa Tampereen kaupunginhallitukseen.

Tanus kisasi kuntavaaleissa myös pormestarin paikasta, sillä hän oli kristillisdemokraattien pormestariehdokas. Hän keräsi kuntavaaleissa muhkean, yli 2000 äänen potin.

– Mielenkiinnolla odotan työtä Kalervo Kummolan, Lauri Lylyn ja toisten kaupunginhallituksen jäsenten kanssa

– Mielenkiinnolla odotan työtä Kalervo Kummolan, Lauri Lylyn ja toisten kaupunginhallituksen jäsenten kanssa, Tanus kertoo.

Tanuksen kansanedustajakollega, Kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen siirtyy eduskunnasta Tampereen pormestariksi ja samalla kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Ikosen tilalle eduskuntaan nousee nokialainen rikosylikomissaari Jari Kinnunen.

– Saadaan poliisivahvistusta eduskuntaan. Jospa poliisisektorin haasteiden taklaaminen saisi lisää vauhtia, Tanus sanoo.

Tampereella uusi kaupunginvaltuusto on jo tarttunut toimeen. Tanus painottaa, että ihmiset ja ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamisen on oltava keskiössä ja yritysten, ympäristön ja talouden hyvinvoinnin on siihen tiiviisti linkityttävä.

– Työtä ohjaa yhdessä työstetty laaja pormestariohjelma, jota toteutetaan talouden sallimissa rajoissa.

Tampereella monille aloille olisi saatava lisää osaavia työntekijöitä. Tanuksen mukaan ”pitovoimaa” tarvitaan joka väliin.

– Työntekijöistä on pidettävä hyvää huolta. Työhyvinvointiin, työympäristöön, ilmapiiriin ja joustavuuteen työpaikoilla ja hyvään johtajuuteen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota ja niihin on satsattava. Ne tulevat olemaan iso kilpailuvaltti tulevaisuudessa. Jokaisen työyhteisöön kuuluvan panos vaikuttaa.

Työntekijöiden riittävä määrä on edellytys tasapainoiselle työnteolle ja työssä viihtymiseen vaikuttaa myös työn vaativuutta vastaava palkka, Tanus muistuttaa.

– Kaupungin, oppilaitosten ja työpaikkojen lisäksi työmarkkinajärjestöjen ja  valtiovallan panoksia tarvitaan. Terveydenhuoltoon tarvitaan merkittävästi lisää osaavia ammattilaisia ja tässä myös kokeneiden, jo eläköityneiden tärkeä osa-aikainen panos olisi joustavasti mahdollistettava.

 

Ylös