Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien aluevaalilista täydentyy hyvää vauhtia

8.12.2021 klo 16:17 Politiikka Kristiina Kunnas

– Emme huolineet vaaliliittoa. Tammikuun aluevaalit ovat nyt KD:n ykkösasia Varsinais-Suomessa, muistuttaa Kristillisdemokraattien piirin puheenjohtaja Mimosa Helander.

– Ehdokashankinta on sujunut mukavasti. Meillä on tavoitteena täysi lista eli 98 ehdokasta. Vaaliliittoa emme huolineet, Mimosa Helander kertoo. KD-piirin puheenjohtaja ja yrittäjä Helander on itsekin aluevaaliehdokkaana.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja kertoo, että kentällä on ”hyvä fiilis”.

– Päätimme mennä omalla listalla, vaikka pyyntöjä tuli joka puolelta. Hyvä fiilis on kentällä myös siitä, että kaikki halukkaat ovat päässeet ehdokkaaksi.

Ehdokashankinta jatkuu vielä tovin. Ensi tiistaina 14. joulukuuta jätetään ehdokaslistat.

– Myös puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on avittanut ehdokashankinnassa, Helander kiittää.

– Nyt tärkeintä on oma lista. Saamme kaikki upeat Varsinais-Suomen ykköset ehdokkaiksi. Tämä on KD:lle ykkösasia. Tätä varten moni on juuri meidän puolueessa, Helander hehkuttaa.

Hän iloitsee siitä, että ehdokasjoukossa on paljon asiantuntemusta.

Meillä on loistavia sote-asiantuntijoita.

– Meillä on loistavia sote-asiantuntijoita kuten Mika Ratilainen Naantalista, Jukka-Pekka Kuokkanen Liedosta, Reima Anolin Somerolta ja Ella-Maria Tuomela sekä Kalle Tekkala Salosta puhumattakaan Kaarinan Jari Tulosesta ja Paimion Kimmo Jalosesta.

– Kuntapäättäjiä on paljon. Näihin kuuluvat esimerkiksi Jaana Shelby Kaarinasta, Ville Auvinen Turusta, Jari Pulkkinen Raisiosta sekä pitkän linjan vaikuttaja Birgit Kinnanen, ennen Laitilasta nyt Raisiosta, Päivi Nieminen Maskusta, Markku Kraama Loimaalta sekä Auli Loponen Liedosta.

– On opettajajia, kuten Toni Toivonen Kaarinasta ja Annukka Kaatrasalo Mynämäeltä sekä Soili Norro Turusta. Suntio Jani Ursin on Salosta, pappeja löytyy Ville Auvisen ohella entinen kansanedustaja Ismo Seivästö Kaarinasta ja Turun Mikaelin seurakunnan kirkkoherra, rovasti Jouni Lehikoinen Paimiosta.

– Myös muut ehdokkaat ovat hyviä, Helander kehaisee.

Toisen polven politiikan kokemusta on monella.

Kaarinan kaupunginvaltuutetun Jaana Shelbyn poika Jesaja Shelby sekä piiripuheenjohtaja Mimosa Helanderin tytär Cecilia Helander ovat opiskelijoita.

– He tietävät, millaista on olla korona-ajan opiskelija Suomessa.

– Politiikan kipinä periytyy suoraan alenevassa polvessa, Helander toteaa.

Jussi Kulmala Liedosta on edesmenneen somerolaisvaikuttajan Silja Kulmalan poika. Janne Koukonen puolestaan on Vakka-Suomen pitkäaikaisen puheenjohtajan ja kuntavaikuttajan Veikko Koukosen poika.

– Meidän aluevaaliehdokasporukkamme on hyvin kattava, sillä meillä on kokemusasintuntijoita, kolmannen sektorin työntekijöitä ja vaikuttajia. On kuntapäättäjiä ja lääkäri, diakoni sekä sairaanhoitajia.

– Pelastustyöntekijät vielä puuttuvat, mutta eiköhän jokunen löydy ennen puoltakuuta, Helander naurahtaa.

Turun Sanomat huomioi uutisessaan Kristillisdemokraattien podcastin, jossa käydään läpi puolueen aluevaaliohjelma.

– Nämä vaalit ovat meille todella tärkeät. Podcastin avulla voimme tavoittaa muiden ohella myös näkövammaiset henkilöt, Helander muistuttaa.

Turussa on tuttuun tapaan vaalimökki.

– Kaikki ehdokkaat ovat tervetulleita Turun vaalimökille. Tarkoituksena on tehdä pieni vaalikiertue myös maakunnassa. Jonkin verran on printti- ja nettimainontaa.

– Sosiaalinen media on päivän sana kuten tietysti vaalipaneelit.

– Nämä ovat Kristillisdemokraattien vaalit. Lähdemme hakemaan menestystä ja vaalivoittoa, Mimosa Helander summaa.

 

Ylös