Kansanedustaja Peter Östman haastoi ministeri Jari Leppää hakemaan ratkaisua runsastuneiden merimetso- ja valkoposkihanhikantojen hillitsemiseksi

15.12.2021 klo 20:11 Eduskunta Samuli Rissanen

Kansanedustaja Peter Östman haastoi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppää toimiin runsastuneiden merimetso- ja valkoposkihanhikantojen hillitsemiseksi.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman muistuttaa, että luonnonsuojelulailla rauhoitetun lajin häiritseminen tai lopettaminen on kiellettyä ilman luonnonsuojelulain nojalla myönnettyä poikkeuslupaa.

– Tästä kärsivät sekä ammattikalastajat että maanviljelijät.

Näihin lajeihin kuuluvat merimetso- ja valkoposkihanhikannat ovat runsastuneet Suomessa.

– Tästä kärsivät sekä ammattikalastajat että maanviljelijät. Mikä on hallituksen ratkaisu tähän pulmaan, Östman kysyi.

Hän myös kiitti ministeri Leppää siitä, että tämä haki ratkaisun susien kannanhoidolliseen metsästykseen, josta Östman oli keväällä 2018 jättänyt toimenpidealoitteen.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sanoi, että merimetsot, valkoposkihanhet ovat runsastuneet niin paljon, että ne pitää saada liitteestä toiseen.

– Se on maa- ja metsätalousministeriön virallinen kanta, se on oma kantani, ja näin pitää toimia. Tämä on Euroopan unionin alainen kysymys, ja tämän eteen teemme töitä. Toivon, että koko eduskunta tekee tämän eteen töitä.

 

Ylös