KD Nuoret ja PS-Nuoriso: Venäjän sotatoimet Ukrainassa määriteltävä kansanmurhaksi

10.6.2022 klo 15:27 Mielipiteet & Blogit KD Lehti

KD Nuoret ja Perussuomalainen Nuoriso vaativat, että Suomi ja muut sivistyneet maat määrittelisivät Venäjän sotatoimet Ukrainassa kansanmurhaksi. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on osoittanut, ettei Venäjän armeija välitä säännöistä, sopimuksista tai laeista, vaan pikemminkin toimillaan halveksii niitä. Venäjän toiminnassa on ja on ollut seuraavia elementtejä:

Kaupunkien ja kylien systemaattinen tuhoaminen:

  • Siviiliväestön näännyttäminen (vesi, ruoka)
  • Siviiliväestön pahoinpitely, raiskaaminen ja tappaminen
  • Joukkotuhoamisen merkkejä (joukkohaudat, teloitukset)

Venäjän entinen pääministeri Dmitri Medvedev totesi, että ukrainalaiset ovat paskiaisia ja äpäriä ja hän tulee tekemään kaikkensa, että he katoavat kartalta. Puheissa ja myös Venäjän teoissa on selvä yhteys käynnissä olevaan sotaan, joka on selvä merkki siitä, että Venäjä haluaa tuhota Ukrainan ja sen kansan. Länsimaiden ei tulisi enää katsoa vierestä tätä kansanmurhaa, vaan puuttua peliin entistä kovemmin keinoin. “Ei koskaan enää” on vain tyhjää puhetta, jos nyt annamme historian toistaa itseään samalla kaavalla.

Yhtenä ratkaisuna KD Nuoret ja PS-Nuoriso näkevät sen, että jokainen sivistynyt valtio määrittelee Venäjän toimet Ukrainassa kansanmurhaksi. Aihe on syytä käsitellä myös kansainvälisessä rikostuomioistuimessa (Haag), jossa myös syylliset on lopulta tuomittava vankeuteen. Koska tiedostamme tämän olevan pitkän ajan päässä, esitämme myös aseavun pikaista lisäämistä Ukrainalle. Lopputuloksena ei voi olla Putinin kasvojen säilyttäminen, vaan Venäjän vetäytyminen Ukrainasta.

Venäjä viestii toiminnallaan, ettei heidän sodassaan ole sääntöjä. Armottomalla siviiliväestöön kohdistuvalla tuhonnalla he osoittavat, etteivät he noudata kansainvälistä humanitaarista oikeutta. He kyllä tietävät säännöt ja rikkovat niitä räikeän tietoisesti. Suomen ja kansainvälisen yhteisön on myönnettävä, että tilanne Ukrainassa ei ainoastaan muistuta kansanmurhaa, vaan se todella on sitä.

Ami Rinta-Valkama, KD Nuorten puheenjohtaja
Miko Bergbom, PS-Nuorison puheenjohtaja

Ylös