Konkaripoliitikko Jouko Jääskeläinen ehdolle Uudellamaalla: ”Nostetaan isänmaa raiteilleen”

18.1.2023 klo 19:16 Politiikka Kristiina Kunnas

Jouko Jääskeläinen on eduskuntavaaliehdokkaana Uudellamaalla. Kokemusta valtiotieteiden tohtorilla totisesti on: Vantaan kaupunginvaltuutettu hän on ollut vuodesta 1989 ja kansanedustajan kausia on plakkarissa neljä. – Pääkaupunkiseutu ja Uusimaa tarvitsevat hyvinvoivan nuorison. Syrjäytymisen estämiseen ei pelkkä raha riitä, Jääskeläinen muistuttaa.

– Jo kymmenettä kertaa ehdolla Uudellamaalla, ja yhteensä kaksitoista kertaa ehdokkaana eduskuntavaaleissa, Jouko Jääskeläinen laskee.

– Onko järkeä? hän naurahtaa heti perään.

Mutta valtiotieteiden tohtori, Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen ja Vantaan & Keravan hyvinvointialueen valtuutettu on uskollinen vaalijuhta. Kampanjointi on tuonut hänelle voittoja: kansanedustajan pestinkin neljä kertaa.

– Neljän eduskuntakauden kokemuksella uskallan ajatella ääneen: valtion vuosikymmeniä jatkunut velkaantuminen johtaa meitä kriisiin.

– Integraatio maailmalla ja Euroopassa on heikentänyt luonnollisia valtioiden välisiä rajoja. Vähitellen kasvanut yhteisvastuu voi horjuttaa maamme vakautta.

Jääskeläinen listaa näkyviä kriisejä.

– Euroopan keskuspankki osti aikansa erilaisia velkakirjoja lähes rajatta. Nyt leikataan inflaatiota korkopolitiikalla, mikä näyttää ikävältä asuntovelalliselle ja velkaisille kunnille. Ahdingosta saa vakavan osansa myös maatalous.

Jääskeläinen tietää, että korjausliike on vaikea, mutta se on tehtävä.

Jääskeläinen tietää, että korjausliike on vaikea, mutta se on tehtävä.

– Olemme vuosikymmeniä lisänneet julkisen vallan vastuuta monista asioita. Nyt tuntuu, että tässä prosessissa vähiin ovat käyneet sekä tekijät että raha.

– Vaativa korjausliike on tehtävä sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla.

Syrjäytyminen on alati paheneva ongelma.

– Pääkaupunkiseutu ja Uusimaa tarvitsevat hyvinvoivan nuorison. Syrjäytymisen estämiseen ei pelkkä raha kuitenkaan auta.

– Tarvitaan myös kulttuurista havahtumista. Koulujen ilmapiiri, oman uskonnon opetus, lähimmäisen arvostaminen, apua nuorelle oman identiteetin löytämiseen, listaa Jääskeläinen joitakin avainsanoja tähän pohdiskeluun.

Jääskeläinen on julkaissut väitöskirjansa lisäksi lukuisia kirjoja. Hän on huomannut miten sanomisen vapaus on alkanut näyttää entistä ristiriitaisemmalta.

– Eettisissä asioissa on vaikea julkisesti olla konservatiivi. Siksi monet kokevat viisaammaksi olla hiljaa. Ääntä pitäisi kuitenkin korottaa, kun mediasisältöjen arvot tai arvottomuus ovat haitaksi nuorille mutta hyvän matkaa jo varttuneillekin, Jääskeläinen painottaa.

– Nostetaan isänmaa raiteilleen! Pidetään kansakunta toimintakykyisenä! hän vaatii.

– Silloin voimme palvella kipeästi apua tarvitsevia.

 

 

Ylös