Aura Elliott on Pirkanmaan Kristillisdemokraattien uusi puheenjohtaja

20.11.2023 klo 16:36 Politiikka Samuli Rissanen

Pirkanmaan kristillisdemokraatit valitsi piirin uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2024 vesilahtelaisen kunnanvaltuutetun ja yrittäjän Aura Elliottin.

KD Pirkanmaan piiri kokoontui syyskokoukseen Tampereella Tammenlehväkeskuksessa viime lauantaina. Kokoukseen kaupungin tervehdyksen toi apulaispormestari Ilkka Sasi.

Kokous valitsi piirin uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2024 vesilahtelaisen kunnanvaltuutetun ja yrittäjän Aura Elliottin.

Piirin puheenjohtajana vuosina 2021-2023 toiminut lempääläinen kunnanvaltuutettu Piia Nurmela oli ilmoittanut, että ei hae jatkokautta.

Piirin varapuheenjohtajana jatkaa parkanolainen kunnanvaltuutettu ja aluevaltuutettu Kauko Turunen.

Piirihallituksen jäseniksi vuosille 2024-2025 valittiin Marjut Hovi Nokialta, Anna-Kaisa Immonen Hämeenkyröstä, Jouni Kaasalainen Ylöjärveltä, Sirpa Laitinen Lempäälästä, Pirjo Raunio Sastamalasta ja Katja Koivistoinen, Ami Rinta-Valkama ja Sanna Viertola Tampereelta. Vuodeksi 2024 piirihallitukseen valittiin Jesse Räsänen Kihniöstä ja Kauko Turunen Parkanosta.

Kokous otti kantaa perhepäivähoitoon ja uskonnonopetukseen.

Perhepäivähoito, yksityinen ryhmäperhepäivähoito sekä yksityiset päiväkodit tulee nähdä täydentävänä ratkaisuna varhaiskasvatuksen suurten ryhmäkokojen pienentämiseen sekä laadun parantamiseen.

Pirkanmaan Kristillisdemokraatit esittää, että perhepäivähoidon maksujen ja tukien tulee olla samalla tasolla kuin muussa varhaiskasvatuksessa.

Pirkanmaan Kristillisdemokraattien tahtotila on perheiden aito valinnanvapaus lasten varhaiskasvatuksen ja hoivan suhteen.

Kristillisdemokraatit kannattaa sellaista uskonnonopetusta, johon kuuluu oman uskonnon lisäksi muut uskonnot.

– Kykyä vuorovaikutukseen eri uskontojen välillä tarvitaan, jotta voitaisiin ratkaista uskonnollisista ja kulttuurisista eroista johtuvia ristiriitoja.

Ylös