Kokonaistuotanto on ollut kasvussa vuoden ajan

13.1.2017 klo 11:50 Kotimaa Samuli Rissanen

Kausitasoitettu tuotanto laski vuoden 2016 marraskuussa 0,3 prosenttia edelliskuukaudesta. Työpäiväkorjattu tuotanto oli 1,6 prosenttia ylemmällä tasolla kuin vuotta aiemmin.

Lokakuun työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 2,6 prosenttia (oli 2,1) edellisvuoden lokakuusta.

Työpäiväkorjattuna alkutuotanto nousi kolme ja jalostus kuusi prosenttia vuoden 2015 marraskuusta. Palvelut pysyi edellisvuoden tasolla.

Tilastokeskuksen sarjoista käy ilmi sekin, että kokonaistuotanto on ollut kasvussa vuoden ajan. Viimeksi tuotanto oli miinuksella marraskuussa 2015

Alkutuotannolla tarkoitetaan maa-, riista-, metsä- ja kalataloutta. Jalostus sisältää teollisuuden ja rakentamisen. Palvelut sisältää kaupan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan, liikenteen, liike-elämän palvelut sekä kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan ja julkiset palvelut.

Tilastokeskuksen sarjoista käy ilmi sekin, että kokonaistuotanto on ollut kasvussa vuoden ajan. Viimeksi tuotanto oli miinuksella marraskuussa 2015.

Kausi- ja satunnaisvaihteluista tasoitettujen sarjojen viimeiset havainnot tarkentuvat uusien havaintojen myötä kausitasoitusmenetelmissä.

Tarkentumiset voivat etenkin suhdannekäänteissä olla suuria.

 

 

 

Ylös