Keskusta ja kokoomus imuroineet valtaosan yrittäjätaustaisia ehdokkaita

1.4.2017 klo 09:21 Politiikka Samuli Rissanen

Kuntavaaleissa on ehdolla ennätysmäärä yrittäjäehdokkaita. Keskustan ehdokasjoukosta yrittäjiä on kolmannes, Kokoomuksen ehdokkaista 29 prosenttia.

Huhtikuisissa kuntavaaleissa on ehdolla 5947 yrittäjäehdokasta. Yrittäjäehdokkaiden määrä kasvoi edellisiin vuoden 2012 kuntavaaleihin verrattuna noin 500 ehdokkaalla.

Kuntavaaleissa on tällä kertaa mukana ennätysmäärä yrittäjäehdokkaita

Keskusta imuroi tällä kertaa eniten yrittäjiä ehdokaslistoilleen. 1982 yrittäjätaustaista ehdokasta muodostavat kolmanneksen (33 prosenttia) keskustan koko ehdokasmäärästä.

Kakkosena on kokoomus, joka vielä viime vaaleissa oli sekä määrällisesti että prosentuaalisesti eniten yrittäjiä ehdokkaikseen kerännyt puolue. Tällä kertaa yrittäjien määrä kokoomuksen listoilla on 1726. Kokoomuksen ehdokkaista yrittäjätaustaisia on 29 prosenttia.

Eduskuntapuolueista kolmanneksi eniten yrittäjiä kokosi listoilleen perussuomalaiset, jonka joukkueesta 705 ehdokasta on yrittäjiä. Osuus puolueen ehdokasmäärästä on 18 prosenttia.

Kristillisdemokraattien ehdokasjoukosta 13 prosenttia on yrittäjätaustaisia. Kaikkiaan KD:lla on 256 yrittäjää ehdokaslistoillaan.

Rkp:n ehdokkaista yrittäjiä on 180 (14 prosenttia ehdokkaista).

Sdp:n ehdokasjoukosta yrittäjiä on 7 prosenttia. Vihreiden ja vasemmistoliiton ehdokkaista yrittäjiä on 5 prosenttia.

Ylös