”Vahvoja juuria, kestäviä perustuksia ei kannata repiä”

1.2.2016 klo 09:27 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa, että Suomen hyvinvointi on rakentunut kestävien kristillisten arvojen, kovan työnteon ja lähimmäisistä välittämisen perustalle.

Kristillisdemokraattien Ylöjärven osaston 40-vuotisjuhlassa puhunut kansanedustaja, puolueen varapuheenjohtaja Sari Tanus on huolissaan siitä, että kristillistä kulttuuriperintöä ja siihen kuuluvia arvoja yritetään radikaalista muuttaa tai häivyttää kokonaan.

– Olemme poliittisesti keskellä, josta käsivartemme ylettyvät kauas vasemmalle niin kuin oikeallekin

Hänen mielestään ”kodin, uskonnon, isänmaan” sekä hyvien tapojen ja perinteiden arvostaminen on monissa puolueissa hämärtynyt.

Tanus muistuttaa, että puolueista ainoana Kristillisdemokraatit on osoittanut luotettavuutta ja pysyvyyttä pyrkien säilyttämään arvokkaat, hyvinvointia parantavat perusasiat.

– KD on ainut puolue, jonka toiminnan perustana ja lähtökohtana ovat kestävät kristilliset arvot ja siitä nouseva aito lähimmäisistä välittäminen. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus, työn ja ihmisarvon kunnioittaminen ja Raamatun ohjeiden mukainen lähimmäisistä välittäminen kuuluvat Kristillisdemokraattien työn- ja päätöksenteon keskiöön, Tanus sanoo.

Hänen mielestään vahvoja juuria ja kestävää perustusta ei kannata repiä pois vaan nopeasti muuttuvassa maailmassa on tärkeä pohtia, mitä kannattaa vaalia ja säilyttää menneiltä ja nykysukupolvilta tuleville sukupolville.

Hänen mielestään on käsittämätöntä, että Kristillisdemokraatit on Suomessa ollut pieni puolue ja kirjattu usein jonon hännille eduskunnassakin.

– Todellisuudessa pienen ei kuitenkaan tarvitse olla hännän huippuna, vaan Kristillisdemokraatit voivat ja sen on olla eturintamassa, osoittamassa hyvää suuntaa.

– Varsinkin kun valtakunnassa on synkkää myräkkää, niin pienikin kirkas ja luotettava valo voi olla isona apuna, luoda turvallisuutta ja osoittaa hyviä, kestäviä ratkaisuja, hän arvioi.

Kristillisdemokraatit kuuluvat Euroopassa vahvasti vaikuttavaan kristillisdemokraattiseen liikkeeseen. Heikoimmista, työttömistä huolehtiminen, yksilön vastuun korostaminen ja yrittäjyyteen kannustaminen sekä sosiaalinen markkinatalous ovat kristillisdemokratian  peruspilareita. Kristillisdemokraatit on myös perinteisesti ollut perhepuolue, jonka perhekäsitteeseen kuuluvat paitsi lapset ja vanhemmat, myös iso- ja isoisovanhemmat.

– Olemme poliittisesti keskellä, josta käsivartemme ylettyvät kauas vasemmalle niin kuin oikeallekin, Tanus kuvaa.

 

 

Ylös