”Keskusteluyhteyttä Venäjään pidettävä yllä” – Presidentti Niinistö kommentoi Putinin tulevaa vierailua´

7.6.2016 klo 08:28 Politiikka KD Lehti

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin tuleva vierailu Suomeen on vieraanvaraisuuden nimissä luonnollinen jatke sille, että Niinistö on itse vieraillut useamman kerran Putinin luona keskustelemassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi SAK:n edustajakokouksessa Tampereella, että Suomen linja ei tässä poikkea muista Euroopan maista. Presidentti muisteli, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynyt kahdenvälisiä keskusteluja muun muassa Ranskassa.

Niinistö uskoo, että keskusteluissa Putinin kanssa käsitellään sekä laajoja kansainvälisiä aiheita että maiden kahdenvälistä taloutta.

Ulkoministeriöstä kerrottiin maanantaina STT:lle, että Putin on tehnyt harvakseltaan virallisia vierailuita länsimaihin Krimin valtauksen jälkeen keväällä 2014. Putin on käynyt Unkarissa helmikuussa 2015, Italiassa kesäkuussa 2015 ja Kreikassa nyt toukokuussa.

Lisäksi Putin on vieraillut muun muassa Saksassa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja kolmesti Ranskassa. Näiden matkojen pontimena on ollut jokin suurempi tapahtuma esimerkiksi Pariisin ilmastokokous, Münchenin turvallisuuskokous, YK:n yleiskokous, G20-maiden kokous tai Ukrainan rauhanneuvottelut.

Presidentti Niinistö korosti, että kesän vierailussa kyseessä on työvierailu eikä kyse ole juhlavasta tapaamisesta. Niinistö uskoo, että keskusteluissa käsitellään sekä laajoja kansainvälisiä aiheita että maiden kahdenvälistä taloutta.

Niinistö totesi, että Itämeren jännite on kiistatta kasvanut kansainvälisen tilanteen myötä. Hän pitää Suomen ja Ruotsin kumppanuustoimintaa luontevana.

– Meitä kun kiinnostaa tämä Itämeren tilanne, Niinistö sanoi.

Ylös