Eduskunnan varapuhemies Paula Risikko: Sosiaali- ja terveysjärjestöjen rooli säilytettävä sote-uudistuksessa

24.9.2015 klo 14:26 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskunnan varapuhemies Paula Risikon mielestä sosiaali- ja terveysjärjestöjen rooli on säilytettävä sote-uudistuksessa. Järjestöjen rooli ja tehtävät on myös selkiytettävä mahdollisimman pian.

– Sosiaali- ja terveysjärjestöjen rooli ja tehtävät on selkiytettävä mahdollisimman pian sote-uudistuksen valmistelussa, eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko sanoo.

Sosiaali- ja terveysjärjestöissä esiintyy tällä hetkellä suurta huolta siitä, mikä on niiden tulevaisuus yleishyödyllisinä, voittoa tavoittelemattomina palvelujen tuottajina sote-udistuksen jälkeen.

– Monet nykyisin itsestään selvyytenä pidetyt julkisen sektorin palvelut ovat aikoinaan syntyneet järjestöjen kehittäminä ja tuottamina. Monet järjestöt tuottavat jopa sellaisia erityispalveluja, joita on vaikea korvata muilla toimin, sanoi Risikko.

Ensi- ja turvakotien liitto on hänen mukaansa loistava esimerkki sosiaali- ja terveysjärjestöjen vahvuuksista. Liitto tuottaa myös erityispalveluja.

– Lapsi menisi sananmukaisesti pesuveden mukana, jos Ensi- ja turvakotien liiton kaltaisten järjestöjen osaamista ei hyödynnettäisi myös jatkossa, totesi Risikko.

Risikko puhui tänään (24.9.) ensi- ja turvakotien liiton 70-vuotisjuhlassa Helsingissä.

 

 

Ylös