Poliisin tietopaketti turvapaikanhakijoille: Kaikki ihmiset ovat Suomessa tasa-arvoisia

29.1.2016 klo 12:18 Politiikka Samuli Rissanen

Useille eri kielille käännetyllä videolla Suomen poliisi kertoo, että naiset ovat vapaita ja hyvin suojeltuja ja kaikki lapsiin kohdistuva väkivalta on kielletty.

Poliisi on julkaissut turvapaikanhakijoille suunnatun tietopaketin. Aineisto koostuu videosta ja esitteestä.

– Naiset voivat kulkea halutessaan mihin aikaan tahansa ja missä tahansa ja pukeutua haluamallaan tavalla ilman, että se on viesti mistään. Suomessa nainen päättää, mitä tekee, ja naiselta kysytään asioihin lupaa

Poliisi muistuttaa turvapaikanhakijoita muun muassa siitä, että jokaisen turvapaikanhakijan käyttäytyminen vaikuttaa siihen, miten heihin suhtaudutaan.

Poliisin mukaan Suomeen tulo voi muodostua kulttuurishokiksi, mutta yhteisiä pelisääntöjä on noudatettava. Videolla ylikonstaapeli Nina Pelkonen Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksesta kertoo, että Suomessa noudatetaan Suomen lakia.

Turvapaikanhakijoiden on hyvä tietää, että esimerkiksi nainen on Suomessa vapaa ja päättää itse omista asioistaan.

– Naiset voivat kulkea halutessaan mihin aikaan tahansa, missä tahansa ja pukeutua haluamallaan tavalla ilman, että se on viesti mistään. Suomessa nainen päättää, mitä tekee, ja naiselta kysytään asioihin lupaa, Pelkonen sanoo videolla.

Lisäksi turvapaikanhakijoita valaistaan tupakan ja alkoholin käytöstä, lasten kohtelusta ja tasa-arvosta. Pelkonen muistuttaa, että kaikki ihmiset ovat Suomessa tasa-arvoisia, myös muualta tulleet ja että kaikki lapsiin kohdistuva väkivalta, tukistamista ja luunappia myöten, on kielletty.

Poliisin video on tekstitetty arabiaksi, somaliksi ja kurdiksi.

Videon voi katsoa osoitteessa: https://youtu.be/ZQU9Vmr1mB8

Ylös