”Hallitukselle näyttää olevan tärkeintä paaluttaa valta-asemat maakuntiin”

30.1.2016 klo 11:06 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kritisoi hallituksen prioriteettejä. Sote-uudistus jäi jalkoihin ja itsehallintoalueiden rakentamisesta tuli ensisijainen tehtävä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah mielestä hallituksen toiminnassa näkyy nyt selkeästi kolmen suurimman puolueen keskinäinen valtapolitiikka.

– Nyt näyttää siltä, että tärkeimmäksi asiaksi on tullut omien valta-asemien paaluttaminen maakuntiin

Itsehallintoalueista tuli tärkeämpi osa hallintoremonttia ja sosiaali-ja terveydenhuollon kokonaisuudistus jää alueellisten pyrkimysten jalkoihin.

– Nyt näyttää siltä, että tärkeimmäksi asiaksi on tullut omien valta-asemien paaluttaminen maakuntiin, Essayah kertoi poliittisessa tilannekatsauksessaan Kristillisdemokraattien puoluehallituksen kokouksessa Kouvolassa tänä aamuna.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja on aiemmin tällä viikolla kiertänyt Turussa ja rakennemuutoksen kourissa kamppailevassa Salossa, jonka työttömyysaste on 18,3. Tämänpäiväisessa kohteessa Kouvolassa vastaava luku on yli 15 prosenttia.

Essayah painottikin poliittisessa tilannekatsauksessaan puolueen omaa, kannustavaa perusturvamallia, jossa työttömyysturva laitettaisiin aktiivikäyttöön ja kannustinloukkuja purettaisiin aktiivisesti. KD:n mallissa työn tekeminen kannattaisi aina.

Samalla Essayah suomii hallitusta tutkimukseen ja innovaatioihin kajoamisesta. Säästöt tutkimus- ja kehitystoimintaan iskevät juuri innovaatioihin perustuviin kasvuyrityksiin.

Kristillisdemokraatit ehdottivat omassa vaihtoehtoisessa budjettiesityksessään tutkimukseen ja innovaatioihin suunnattuihin määrärahoihin korotuksia.

Ylös