Östman haluaa selkeyttää Metsähallituksen johtamisjärjestelmää

11.3.2016 klo 09:41 Politiikka KD Lehti

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnassa hyväksytyssä ehdotuksessa metsähallituslaiksi pyrittiin sovittamaan samaan organisaatioon sekä metsien talouskäyttö että luonnonsuojelun ja virkistyskäytön tarpeet.

– Lakiehdotuksessa johtamis- ja vastuujärjestelmä näitä tarpeita eri tavalla painottavien yksiköiden välillä jää selkiytymättömäksi, valiokunnan KD-jäsen Peter Östman sanoo.

Varsinkin talouskäytön ulkopuolisten Metsähallituksen hallinnoimien alueiden luonnonsuojelulliset ja virkistyskäyttöön liittyvät arvot pitäisi varmistaa.

Tässä tarkoituksessa Östman esitti lain viidennen pykälän selventämistä. Julkisia hallintotehtäviä koskevassa pykälässä säädetään muun muassa luonnonsuojelusta ja virkistyskäytöstä.

Varsinkin talouskäytön ulkopuolisten Metsähallituksen hallinnoimien alueiden luonnonsuojelulliset ja virkistyskäyttöön liittyvät arvot pitäisi varmistaa.

Siihen tarkoitetulla maa- ja vesiomaisuudella ei ole tuottovaatimusta, toisin kuin metsäyhtiön mailla. Östman halusi muutosesityksellään täsmentää, että niillä olisi lähtökohtaisesti luonnonsuojelullinen päämäärä.

Östmanin mukaan Metsähallituksen organisaatiota olisi virtaviivaistanut, jos olisi hänen esityksensä mukaisesti selkeästi todettu, että julkisia hallintotehtäviä ja muita lakisääteisiä tehtäviä hoitava yksikkö valmistelee ja esittelee näiden tehtävien hoitoa koskevat asiat Metsähallituksen hallitukselle.

– Sain muutosesityksilleni Rkp:n Mats Nylundin tuen, mutta hävisimme äänestyksessä. Vastavuoroisesti kannatin Rkp:n muutosesitystä koskien johtamisjärjestelmän selkeyttämistä, Peter Östman kommentoi maa- ja metsätalousvaliokunnan kokousta.

 

 

Ylös