Essayah sai kaipaamansa välitodistuksen

12.8.2016 klo 09:02 Politiikka Samuli Rissanen

Vuoden verran Kristillisdemokraattien puheenjohtajana toiminut Sari Essayah sai mieluisan välitodistuksen YLE:n elokuun puoluekannatusmittauksesta, jossa KD:n kannatus oli parasta viiteen vuoteen.

YLE:n elokuun kannatusmittauksessa Kristillisdemokraattien kannatus oli 4,3 prosenttia. Kannatuslukema on Kristillisdemokraattien parhain YLE:n puoluekannatusmittauksessa sitten kevään 2011.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah oli elokuun galluptuloksen julkistamisen aikaan Rion olympiakisoissa. Hänet valittiin olympialaisten alla pidetyssä Rion kokouksessa Kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi.

Rkp ja Kristillisdemokraatit ovat nyt kannatuksineen tasoissa, kumpaakin puoluetta kannatti 4,3 prosenttia suomalaisista.

– Johtuuko hyvä galluptulos siitä, että puheenjohtaja on mahdollisimman kaukana, Essayah kommentoi hyvää galluptulosta facebook-sivullaan.

Puolueiden kannatuksissa oli kesän aikana tapahtunut muitakin muutoksia. Keskusta on nyt selvä gallupykkönen 21,8 prosentin kannatuksella ja ainoa hallituspuolue, jonka kannatus oli noususssa.

Kakkospaikalla olevan Sdp:n kannatus oli noussut 18,9 prosenttiin.

Petteri Orpon luotsaama Kokoomus otti puolestaan takapakkia prosenttiyksikön. Kokoomusta kannatti heinä-elokuussa 17,6 prosenttia suomalaisista.

Kolmannen hallituspuolueen perussuomalaisten pudotus jatkui viime kyselyn tavoin. Puolueen kannatuksesta suli heinä-elokuussa prosenttiyksikkö. Nyt puoluetta sanoi kannattavansa 7,6 prosenttia vastaajista.

Vaalien jälkeen nosteessa olleiden Vihreiden kovin nousukiito näyttäisi olevan ohi. Puolueen kannatus putosi hieman viime mittauksen tavoin

Vihreiden kannatus uusimmassa mittauksessa oli 13,7.

Vasemmistoliiton kannatus jatkoi nousuaan. Li Anderssonin johtamana puolueen kannatus on noussut 9,8 prosenttiin.

Rkp ja Kristillisdemokraatit ovat nyt kannatuksineen tasoissa, kumpaakin puoluetta kannatti 4,3 prosenttia suomalaisista.

Ylös