Yksityisen turvallisuusalan lupaprosesseja sujuvoitetaan

12.8.2016 klo 08:33 Politiikka KD Lehti

Poliisin lupaprosesseja sujuvoitetaan nyt myös yksityisen turvallisuusalan osalta.

Hankkeen tavoitteena on yksityisen turvallisuusalan lupaprosessien uudistaminen. Muutos koskisi vartijaksi, järjestyksenvalvojaksi ja turvasuojaajaksi (kuten murtohälytyslaitteiden asentajaksi) hyväksymistä.

Hakemus tulee jättää poliisilaitokselle, mutta sen voi panna vireille myös sähköisesti

Lupien myöntämistä on tarkoitus muuttaa muun muassa siten, että hakemuksen voisi hyväksyä hakijan kotikunnan poliisilaitoksen sijaan mikä tahansa poliisilaitos.

Hyväksymisen voi myös peruuttaa mikä tahansa poliisilaitos. Hakemus tulee jättää poliisilaitokselle, mutta sen voi panna vireille myös sähköisesti. Poliisilaitos voi kuitenkin erityisestä syystä velvoittaa hakijan saapumaan poliisilaitokselle henkilökohtaisesti.

Lupaprosesseja on tarkoitus arvioida hankkeen aikana muutoinkin. Tavoitteena on, että prosessit olisivat sekä hakijan että lupaviranomaisen kannalta mahdollisimman joustavat.

Hanke liittyy eduskunnan maaliskuussa 2015 hyväksymään uuteen lakiin yksityisistä turvallisuuspalveluista. Tarkoitus on, että lupaprosesseja koskevat muutokset tulisivat voimaan samaan aikaan kuin laki muutoinkin tulee voimaan.

Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa laki tänään.

 

Ylös