Peter Östman: ”1800 tilaa joutui lopettamaan viime vuonna-maatalouden kriisi on ratkaistava nyt!”

1.9.2016 klo 14:17 Politiikka Samuli Rissanen

KD eduskuntaryhmä jätti keväällä välikysymyksen maatalouden kriisistä. Välikysymyksessä peräänkuulutettiin maatalouden kriisitukea, joka olisi pitänyt myöntää jo keväällä hallituksen lisätalousarvion yhteydessä.

Viljelijöiden järjestämästä traktorimarssista ja Kristillisdemokraattien alullepanemasta välikysymyksestä huolimatta hallitus on lykännyt maatalouden pelastamamiseksi tarvittavia päätöksiä.

– Mitä ilmeisemmin Kokoomuksen haluttomuuden ja Perussuomalaisten välinpitämättömyyden vuoksi, Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman sanoi ryhmän kesäkokouksessa Kotkassa.

Östman muistuttaa, että noin 1800 tilaa joutui lopettamaan toimintansa viime vuonnakin

Alkusyksyn aikana hallitukselta odotetaankin kauniiden puheiden sijaan todellisia tekoja ja konkreettista kriisitukea eli riihikuivaa rahaa.

Östman odottaa tietoja lisärahoituksesta hallituksen parhaillaan käynnissä olevasta budjettiriihestä.

Lisärahoituksella on kiire: Mikäli maatalouden kriisiin ei vastata päättäväisesti, yhä useampi maatalousyrittäjä luopuu toiminnastaan eivätkä uudet sukupolvet enää ole valmiita jatkamaan perhetilojen toimintaa.

Östman muistuttaa, että noin 1800 tilaa joutui lopettamaan toimintansa viime vuonnakin.

Kristillisdemokraateille tärkeää on varmistaa kotimaisten elintarvikkeiden tarjonta ja elintarviketeollisuuden työllisyys. Maaseutu olisi pidettävä asuttuna ja elinvoimaisena.

– Suomessa valmistetaan maailman puhtainta ruokaa ja niinpä asialla on myös kansanterveydellinen ulottuvuus, Östman sanoo.

Kristillisdemokraattien maa- ja metsätalouspoliittinen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan huomenna eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Lappeenrannassa.

Ohjelmassa tuodaan esiin Kristillisdemokraattien tarjoamia pitemmän aikavälin ratkaisuehdotuksia maa- ja metsätalouden kehittämiseksi.

Ylös